Şi totuşi, investiţii se mai fac la Curtea de Argeş!

Aflu din presa centrală că s-a deschis la Curtea de Argeş un celebru magazin de mobilă. Deschiderea a fost extrem de discretă, poziţia magazinului nu ştiu cât de fericită este, dar ziarul Bursa scrie că investiţia de la Curtea de Argeş s-a ridicat la 1,5 milioane de lei noi. Dintr-un mail am aflat că tot la Curtea de Argeş s-a deschis şi un magazin pentru copii, parte a unui lanţ cunoscut de astfel de magazine. Deci, ceva investiţii se mai fac la Curtea de Argeş, deşi par făcute degeaba.
Să fie puterea de cumpărare la Curtea de Argeş alta decât cea ştiută de fiecare argeşean, ori firmele mari care au venit nu au făcut studii de piaţă şi doar au vrut să fie primele într-un oraş în care încă nu există concurenţă mare pe piaţa aceasta?! Magazine de mobilă mai sunt la Curtea de Argeş, ce-i drept, mobila vândută acolo e toată la fel. Nu ştiu cum sunt produsele din noul magazin, dar cred că dacă sunt de o calitate mai bună costă evident mai mult şi atunci, mă întreb, argeşenii îşi pot permite într-un număr atât de mare să cumpere obiecte de calitate astfel încât magazinul să nu se închidă după câteva luni? La noi în oraş e o regulă, cine îşi permite ceva mai mult şi mai bun pleacă la cumpărături în altă parte. Cred că e şi un pic de snobism în asta dar sunt convinsă că greu vor renunţa la obicei cetăţenii municipiului.
În sfârşit, e grija celor care au făcut magazine la Curtea de Argeş ca acestea să şi meargă bine, mie mi se pare interesant faptul că se deschid la Curtea de Argeş astfel de magazine. Comercianţii din oraş, cu vechime şi clienţi fideli, spun că treburile nu merg, că nu e vânzare, etc., dar totuşi, ceva, ceva se întâmplă.
Am prefera să fie făcute aici şi alte investiţii, care să aducă mai multe locuri de muncă şi salarii mai mari. Ne-ar plăcea ca municipalitatea să trimită, măcar către oraşele înfrăţite, propuneri de parteneriate pe diferite domenii, căci din păcate multe sunt deficitare la Curtea de Argeş. Probabil că dacă ar exista un interes din partea edililor din acest punct de vedere ceva, ceva tot s-ar putea face.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email