Şi a doua licitaţie de retehnologizare a hidrocentralei de la Căpăţâneni a fost anulată

A doua licitaţie organizată de Hidroelectrica pentru Retehnologizarea  Amenajării Hidroenergetice Vidraru a fost anulată zilele trecute pentru că „au fost depuse numai oferte inacceptabile şi/sau neconforme”, potrivit sistemului electronic de achiziţii publice.

Vă reamintim că pe 17 februarie 2018 Hidroelectrica a lansat licitația publică internațională pentru proiectul de Retehnologizare a  Amenajării Hidroenergetice Vidraru. Au depus oferte firme sau asocieri de firme din China, Cehia, Lituania şi România – SC Romelectro SA, Litostroj Power D.O.O., Electromontaj Carpaţi SA, Simtech Internaţional SRL, Butan Grup SRL, Indar Electric S.L., CKD Blansko Engineering AS, PowerChina Huandong Engineering Corporation Limited, Energotech SA, Eximprod Grup SA. Potrivit SEAP, până la data şi ora limită de depunere a ofertelor au fost înregistrate documente de la PowerChina Huandong Engineering Corporation Limited şi de la Asocierea Romelectro SA – Litostroj Power D.O.O.

Valoarea estimată a contractului se ridica la 78.984.045 Euro (fără TVA), la care se pot adaugă maximum 1.750.000 Euro cheltuieli neprevăzute. Lucrările urmau să fie derulate de firma câștigatoare pe parcursul a patru ani și opt luni de la data atribuirii. Acum, după anularea licitaţiei, Hidroelectrica nu a mai anunţat că o va relua.

Prima licitaţie, în 2016

Contractul de modernizare a mai fost scos la licitaţie şi în 2016, însă procedura a fost anulată un an mai târziu, după ce compania de stat a apreciat că toate ofertele depuse au fost inacceptabile şi/sau neconforme. Hidroelectrica a primit, atunci, 45 de oferte, de la companii din România, Slovenia, Cehia, Marea Britanie, Serbia, Rusia şi China.

La a doua licitaţie Hidroelectrica a redus  cu circa trei milioane de euro a sumelor din devizul general anterior, iar cerințele din Caietul de sarcini au fost actualizate cu acele prevederi rezultate în urma solicitărilor de clarificare și a răspunsurilor date de ofertanți în cursul primei proceduri de achiziție .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email