Sfaturile poliţiştilor pentru cei plecaţi din ţară şi ale căror locuinţe au fost sparte – „Nu mai lăsaţi nimic în case!”

„Vă cer disperată ajutorul în a preveni alte incidente ce li se pot întâmpla şi altor persoane, observând că ziarul dumneavoastră este unul de actualitate şi va urmăresc postările în fiecare zi. În noaptea de 24 februarie au fost săvârşite trei furturi din locuinţe învecinate, pe Valea Topologului, printre care şi locuinţa noastră. Au pătruns prin efracţie şi ne-au sustras bunuri valorice la care nu mai sperăm a fi recuperate dar măcar să mă ajutaţi în vreun fel să nu mai păţească şi altcineva că noi, să fie precauţi, şi să-şi securizeze locuinţele. Noi nu suntem în ţară şi locuinţa era în grijă părinţilor, fapt care a fost o ţintă sigură pentru hoţi. Au fost la faţă locului echipa de criminalişti şi poliţia dar tot nu sperăm că vor fi prinşi făptaşii. Culmea ironiei, la o zi după întâmplarea noastră au mai spart o locuinţă fără că poliţiştii să le dea de urmă. Am primit şi un răspuns din partea poliţiei române, că în momentul când nu ne aflăm în ţară să nu mai avem nimic în locuinţa. Oare să transformăm casa în rulotă şi să ne mutăm precum ţiganul cu cortul!? Interesant procedeu de a ne linişti în privinţa cazului, poate că dacă plăteam careva cu viaţa se desfăşura altfel ancheta.

Nu am postat public doleanţa mea pentru a nu fi considerată o situaţie hilară, penibilă. Sunt atâtea cazuri importante, mult mai importante decât problema noastră, dar mă gândesc la greutăţile pe care le întâmpinăm pentru a obţine nişte amărâţi de bani pentru un trăi decent şi un viitor al copiilor noştri”, ne-a scris o cititoare a ziarului nostru.

 

„S-a deschis un dosar penal şi în acest moment se efectuează cercetări în vederea stabilirii autorului”, ne-a spus despre acest caz comisarul şef Mihai Bălan, adjunctul comandantului Poliţiei Curtea de Argeş.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email