Sfântuliţa, după 90 de ani din nou la Călăraşi

Cu această ocazie ÎPS Calinic a primit titlul de de „Cetățean de Onoare al municipiului Călărași”, precum și distincția „Cheia Orașului”.
În perioada 4 – 7 septembrie 2014, racla cu moaștele Sfintei Mucenițe Filoteia s-au aflat în Protopopiatul Călărași, cu ocazia împlinirii a 90 de ani de când moaștele Sfintei Mucenițe Filoteia de la Curtea de Argeș poposeau în municipiul Călărași.
Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a participat vineri, împreună cu Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, alături de un numeros sobor de preoți și diaconi și în prezența unui impresionant număr de credincioși, la procesiunea cu racla ce odihnește cinstitele moaște ale Sfintei Mucenițe Filoteia.
Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, i-au fost conferite de către primarul Călăraşiului, Daniel Drăgulin, titlul de „Cetățean de Onoare al municipiului Călărași”, precum și distincția „Cheia Orașului”. Ieri, delegația Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, a plecat din Municipiul CălărașI spre casă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email