Sfâşiat de câini în grădina proprie


Un bărbat a trăit clipe de coşmar după ce patru câini l-au atacat în propria grădină. Nicolae Onoleaţă plecase să adune recolta de pe un teren aflat destul de aproape de casă, în cartierul Valea Sasului, când, dintr-o dată, patru câini s-au năspustit asupra lui. Se pare că animalele aparţin unui cioban care obişnuieşte să îşi ducă oile la păscut în zonă. “Erau trei câini ciobăneşti şi unul mai mic. Nu aveam cum să mă lupt cu ei şi în numai câteva secunde m-au trântit la pământ. Am strigat cât am putut, însă nu m-a auzit nimeni”, povesteşte bărbatul.

„Câinii au început să rupă bucăţi de carne de pe corpul meu“

Momentele care au urmat nu le va uita prea uşor. Şi acum, la mai bine de o săptămână de la nefericitul incident, Nicolae se cutremură când îşi aminteşte clipele de coşmar prin care a trecut. „După ce m-au pus la pământ, au început să muşte din mine. Cu mâinile am încercat să îmi apăr faţa, în rest nu am avut ce să fac. Pur şi simplu, câinii au început să rupă bucăţi de carne de pe corpul meu. M-au muşcat de spate, de picioare şi de fese, iar eu nu am putut să fac nimic, decât să strig. Trăgeau de mine, de parcă aş fi fost o cârpă. Am avut noroc că nu m-au muşcat de gât, că altfel eram mort”, îşi aminteşte Nicolae Onoleaţă.

„Proprietarul câinilor a plecat şi m-a lăsat într-o baltă sânge…”

Probabil alertat de ţipetele îngrozite ale bărbatului, în zonă a apărut proprietarul câinilor. În loc să îi acorde primul ajutor, ciobanul şi-a chemat câinii şi a plecat mai departe, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. „Mi-a aruncat o privire, apoi şi-a chemat fiarele şi a plecat. Eram într-o baltă de sânge, cu răni pe tot corpul şi hainele sfâşiate din cauza câinilor lui, iar el a plecat. Nici măcar nu s-a aplecat să vadă în ce stare eram. M-a lăsat acolo, şi a plecat mai departe”, continuă bărbatul. Cu ultimele puteri, Nicolae Onoleaţă a început să se târască până acasă. „Din cauza rănilor, nu am putut să mă ridic. M-am târât un kilometru până am ajuns acasă. Nu ştiu de unde am avut atâta putere ”, adaugă Nicolae.

Din cauza şocului, trei zile nu a putut să vorbească

Ajuns în locuinţă, nu a apucat decât să îi spună soţiei că a fost atacat de câinii ciobanului şi apoi s-a prăbuşit. „L-am dus imediat la spital pentru că era plin de sânge. Are peste 20 de plăgi. A fost atât de şocat de cele întâmplate, încât trei zile nu a scos un cuvânt”, spune soţia bărbatului. Acum oamenii sunt hotărâţi să îşi facă dreptate. Ieri după-amiază ei au depus plângere la poliţie împotriva celui care deţine cei patru câini. „Aşteptăm certificat medico-legal şi apoi mergem mai departe. Nu este pentru prima dată când câinii acestui cioban atacă. Cineva va trebui să ia măsuri. Am ajuns să ne fie frică să mergem în grădinile noastre!”, spun cei doi soţi.

Cânii ciobanului au înspăimântat întreg cartierul

Vecinii familiei Onoleaţă sunt la fel de înspăimântaţi de cei patru câini, mai ales că toţi au grădini în zonă. „Şi pe mine era cât pe ce să mă muşte, însă am avut noroc că eram cu maşina şi m-am urcat repede. Un alt băiat s-a urcat într-un salcâm, de frica lor. Ştim cu toţii că sunt câinii ciobanului care are stâna lângă staţia de epurare. Însă aşa nu mai putem să trăim. Daca va fi nevoie, o să mergem şi noi să dăm declaraţii”, adaugă o vecină. Cei din cartierul Valea Sasului spun că, de câteva luni, sunt de-a dreptul terorizaţi de animalele ciobanului şi speră ca autorităţile competente să ia măsuri, pentru a evita o adevărată tragedie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email