Serviciul Social distribuie cererile pentru subvenţia la încălzire

Serviciul Public de Asistenţă Socială (SPAS) distribuie, din această săptămână, cererile pentru subvenţia la încălzire. Argeşenii care se încadrează în prevederile legale trebuie să le completeze, să anexeze documentele solicitate şi să le depună la sediul SPAS de pe strada 1 Decembrie.

Persoanele singure și familiile care nu-și permit să plătească în întregime cheltuielile cu încălzirea în sezonul rece pot să ceară sprijin financiar de la stat. Este vorba despre un ajutor de încălzire sub forma unei sume de bani, care să-i ajute să acopere o parte din aceste cheltuieli. Legislația în vigoare prevede că cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire se pot depune, în principiu, până în 15 octombrie. Nu e un termen limită însă, pentru că legea prevede că cei în cauză pot depune solicitările până la data de 20 noiembrie pentru a primi ajutorul de încălzire pentru întregul sezon rece, adică pentru perioada cuprinsă între 1 noiembrie și 31 martie.

Condiția principală pentru a obține acești bani este ca veniturile solicitantului să fie sub anumite niveluri stabilite, astfel: în cazul energiei termice, ajutorul poate fi obținut de familiile cu un venit net mediu lunar pe membru de până la 786 de lei; persoanele singure pot obține ajutorul dacă au un venit net mediu lunar de maximum 1.082 de lei; în cazul ajutoarelor pentru gaze naturale, energie electrică și lemne, cărbuni și combustibili petrolieri, limita maximă a venitului net mediu lunar pe persoană (persoana singură sau membrul de familie) trebuie să fie, în principiu, de cel mult 615 lei. Ajutorul pentru încălzirea locuinței poate fi solicitat anual până la data de 15 octombrie, însă pentru că această dată cade într-o zi de duminică anul acesta, cererile vor trebui depuse până vineri, 13 octombrie.

Din ce în ce mai puţine solicitări

Anul trecut,  la Curtea de Argeş s-au primit mai puţine cereri de subvenţii pentru căldură. „Am primit 400 de cereri pentru subvenţii la încălzirea cu gaze, 100 de cereri de la cei care se încălzesc cu lemne şi 25 de cereri pentru subvenţii la încălzirea cu energie electrică”, ne spunea în octombrie 2016 Mariana Moise, şeful Serviciului Public de Asistenţă Socială din subordinea Primăriei.

Cetăţenii care au depus cereri în octombrie, primesc subvenţia pentru perioada noiembrie – martie, iar cei care depun în noiembrie, primesc pentru lunile, decembrie, ianuarie, februarie şi martie.

Numărul solicitărilor de subvenţie a scăzut de la an la an la Curtea de Argeş, pentru că cei care nu au declarat toate bunurile şi conturile pe care le au au fost nevoiţi să dea banii înapoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email