Serviciul public de transport, scos din nou la licitaţie pentru 5,2 milioane de euro

Primăria Curtea de Argeş a scos din nou la licitaţie delegarea Serviciului public de transport pe raza administrativ-teritorială a municipiului cu autobuze. Conform sistemului electronic de achiziţii publice, SICAP, valoarea estimată a contractului este de 21854771 lei fără TVA,  26007177 cu TVA, adică 5.201.434 euro.

„Operatorul va presta serviciul public de transport local de persoane efectuat cu autobuze, conform graficului de transport indicat în documentația de atribuire, pe traseele: a) traseul nr. 1, „DR. OETKER – PECO VALEA SASULUI” în lungime de 8,4 km; b) traseul nr. 2, „ELECTRO – MARINA – PECO VALEA SASULUI” în lungime de 8,5 km; c) traseul nr. 3, „ELECTRO –METALURGIE – ȘIPOT” în lungime de 9,7 km; d) traseul nr. 4, „ELECTRO- CUZA VODĂ – NOAPTEȘ POD” în lungime de 9,8 km”, potrivit anunţului de pe SICAP. Durata contractului este de 96 de luni, opt ani, iar criteriul de atribuire a licitaţiei preţul cel mai scăzut. Licitaţia va avea loc pe 17 martie.

Prima investiţie, realizarea unei autobaze

Investiţiile se fac în cadrul proiectului” Dezvoltarea transportului public în Municipiul Curtea de Argeș”, care are mai multe componente – Realizare garaj/autobază, inclusiv infrastructura tehnică aferentă; modernizarea transportului în comun prin achiziționarea a 14 autobuze electrice; construirea/amenajarea/modernizarea stațiilor de transport public (52);construirea stațiilor de alimentare a autobuzelor electrice (18); modernizarea transportului în comun prin implementarea unui sistem de management informatizat; crearea/extinderea/modernizarea sistemelor de bilete de călători; reabilitare stradă Lt. Pavelescu – cele două tronsoane care asigura accesul spre garaj/autobază, conform site-ului Primăriei.

Astfel, celui care va câştiga licitaţia Primăria îi va pune la dispoziţie 14 autobuze electrice, o autobază  (inclusiv garaj, dotări şi 16 staţii de încărcare a autobuzelor electrice) situată în strada Lt. Pavelescu din municipiul Curtea de Argeş, două staţii de încărcare rapidă în zona Hotelului Dacia şi în zona Şipot, 52 de staţii de călători modernizate şi sistemul de management informatizat al transportului de persoane.

În trei dintre staţii, de la parcul Fântâna lui Manole, blocul ANL de pe 1 Decembrie, Sf. Gheorghe şi Posada, de pe Bulevard, se vor face chioşcuri care vor fi scoase la închiriere prin licitaţie publică.

Este a doua oară când contractul pentru delegarea serviciului de transprot public este scos la licitaţie. Prima dată, în octombrie anul trecut, nu a fost depusă nicio ofertă, iar administraţia locală a crescut preţul cu un milion de euro. Majorarea a fost făcută după consultarea pieţii şi refacerea unor documente din care a reieşit că iniţial un fuseseră luate în calcul nişte cheltuieli, iar altele nu erau conforme cu realitatea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email