Serviciul Public de Gospodărie Comunală se transformă în societate comercială

Serviciul Public de Gospodărie Comunală (SPGC) va fi transformat în societate comercială. Primarul Nicolae Diaconu vorbeşte despre această acţiune de un an, iar acum se pare că discuţia se va concretiza. Nu a fost stabilit, deocamdată, numele noii firme, dar se ştie sigur că va avea acelaşi obiect de activitate. „Până la şedinţa Consiliului Local în care va fi adoptat bugetul pe 2013 vrem ca documentaţia să fie gata, ca să se poată discuta în Consiliu despre asta. Nu văd de ce s-ar opune cineva, pentru că va fi mai bine aşa. Societatea comercială va fi a Consiliului Local, lucrările pe care le vom face vor fi aceleaşi, iar bugetul nu va suferi nicio modificare pentru că SPGC va fi societate şi nu serviciul public”, ne-a spus ieri Ioan Ghiţă, directorul Serviciului Public de Gospodărie.
Şanse mai mari
„Programul de lucrări va fi la fel, stabilit de Consiliul Local, dar avantajul este că mai putem face şi altceva. Măcar dacă facem contracte şi reparăm gropile din asfalt pe care le fac cei care repară tot felul de avarii sau sapă gropi în asfalt pentru diverse lucrări, şi tot e bine”, a adăugat Ioan Ghiţă.
Noua societatea va avea drept acţionar unic Consiliul Local, la fel ca celelalte două firme pe care municipalitatea le deţine – SC Salubritate Publică Urbană Curtea de Argeş SRL şi SC Aquaterm SA. Prima se ocupă de salubrizare iar cealaltă de alimentarea cu apă. Noua societate va veni să completeze administrarea municipiului cu partea de asfaltări şi reparaţii.
Mai este un avantaj în transformarea SPGC în societatea comercială. Firma va putea angaja şi alte lucrări în afara teritoriului Curţii de Argeş. „Sunt primării din jurul nostru care au probleme mai mari sau mai mici cu asfaltul, şi nu vine nimeni de la Piteşti să toarne zece roabe de asfalt. Noi, fiind aproape, ne putem ocupa de asta”, e de părere directorul SPGC, cel care va fi, cel mai probabil, manager al noii firme. Staţia de asfalt va putea lucra astfel la capacitate maximă, dacă va putea prelua comenzi, nu ca acum, când funcţionează o lună, maxim două, pe an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email