Serviciul Public de Gospodărie lucrează cu materialele de anul trecut

Serviciul Public de Gospodărie Comunală (SPGC) nu are încă un program de lucrări aprobat de Consiliul Local pentru că nu are nici buget. În această perioadă SPGC lucrează la parcul Fântâna lui Manole cu materiale pe care le-a cumpărat anul trecut. „Am reuşit în 2018 să realizăm programul de lucrări pe care ni l-am propus iar din economiile făcute am cumpărat şi pavelele pentru parc. Acum punem pavele şi finalizăm lucrările la parc”, spune Ioan Ghiţă, directorul SPGC.

Adoptarea târzie a bugetului local duce inevitabil la întârzierea licitaţiilor pe care SPGC le anunţă pentru materia primă necesară staţiei de asfalt, licitaţii care oricum durează destul de mult, mai întâi din cauza procedurii greoaie şi apoi din cauza eventualelor contestaţii. În ritmul în care merg lucrurile acum, SPGC ar putea să achiziţioneze bitumul şi celelalte materiale în august şi să înceapă asfaltările în septembrie, fix când vine toamna care aduce ploi.

Anul trecut, achiziţiile SPGC au fost făcute mai devreme. În luna mai, Serviciul de Gospodărie a scos la licitaţie un contract de „achizitie bitum rutier pentru drumuri d70/100 in cantitate de 300 tone până la 31.12.2018”, preţul maxim fiind atunci de 540.000 lei fara TVA. Potrivit licitatiapublica.ro, la acea licitaţie au fost depuse numai oferte inacceptabile şi/sau neconforme, şi a fost reluată. La sfârşit de iulie, Serviciul Public a cumpărat, în urma unei alte licitaţii, 250 tone bitum rutier pentru drumuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email