Serviciul Public de Gospodărie are un buget de peste 9 milioane de lei

Serviciul Public de Gospodărie Comunală are anul acesta un buget de peste 9 milioane de lei, cu un milion peste bugetul pe care îl avea în 2017, spre exemplu. Creşterea nu este pe măsura majorării preţurilor la materiale şi combustibili ori a salariilor. În plus SPGC a primit în administrare şi complexul sportiv, care include sala de sport şi bazinul de înot, plus stadionul.

Conform legii, serviciile şi instituţiile publice trebuie să aibă site propriu pe care să publice bugetul de venituri şi cheltuieli. Potrivit spgc-curteadearges.ro, anul acesta bugetul (SPGC) este de 6,072,000 lei, totalul cheltuielilor (secţiunea de funcţionare + secţiunea de dezvoltare) la formaţia Reparaţii străzi, şi 3,113,000 lei pentru funcţionare şi dezvoltare, la Formaţia Întreţinere grădini publice, parcuri, zone verzi, baze sportive şi de agrement.  La acest capitol cheltuielie de personal se ridică la 2,099,000 lei, iar la Reparaţii străzi cheltuielile de personal sunt de 3,286,000 lei.

Pentru ce sunt folosiţi banii

După cum aţi aflat din ziarul nostru, SPGC va repara mai multe străzi anul acesta. Astfel, conform programului aprobat de Consiliul Local, lucrările de reparații la străzi, parcări, trotuare și alei vizează – așternere covor de mixtură asfaltică la carosabil și trotuare pe străzile Forestieri, Barajului, Progresul (inclusiv fundătură până la nr. 36 E și 36 F), Neagoe Vodă, Tarniță— fundătură până Ia nr.  14 bis, Rozelor — reparații Ia capetele străzii, Constantin Dobrescu, Parcare Cartier Progresul, bl. Z, Parcare str. Nevers bi. E 11, Parcare bl. E 22,  Cale acces cartier Progresul, bl.. B6/P12, Decebal (redimensionare trotuar, montaj bordură și pavele din beton), Parcare cartier 6 Martie bl. B4 (conform project- amenajare parcare), Amenajare cale acces din Str. 1 Decembrie 1918 către platoul sălii de sport (conform proiect ),  Reamenajare parc “Nevers ” (conform proiect).

Alte lucrări pe care SPGC le va face anul acesta sunt de reparații la străzi pietruite cu piatră de calcar sau de râu; Lucrări de marcaje rutiere la străzi; Lucrări de marcaje la parcări;  Lucrări de deszăpezire; Lucrări diverse: întreținere, reparații și înlocuire indicatoare rutiere; lucrări de amenajări de denivelări în vederea calmarii traficului; montat balustrade de protecție; lucrări de întreținere, reparații și montare band de odihnă; lucrări de reparatii la străzi cu asfalt stocabil; lucrări de decolmatare la văi, poduri și podeţe, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email