Serviciul Public de Gospodărie are un buget de peste 8 milioane de lei

„Serviciul Public de Gospodărie Comunală are anul acesta un buget de 8,1 milioane de lei, din care peste jumătate o reprezintă cheltuielile cu salariile. Din restul de bani ar trebui să asfalteze, să repare străzi şi să facă şi celelalte lucrări din program. Am făcut un calcul şi Serviciul Public trebuie să asfalteze 37.500 de metri pătraţi. Dacă un metru pătrat de asfaltare costă 450 de lei, cum am aflat, Serviciului Public i-ar trebui vreo 16 milioane ca să realizeze tot programul de lucrări propus pentru anul acesta”, spune consilierul local Ionel Păunescu. Directorul Serviciului Public, Ioan Ghiţă, susţine că nu suma e problema, ci momentul în care vin banii. „Ne descurcăm cu banii, aşa facem de mulţi ani. Nu banii sunt problema, ci momentul în care ei vin, ca să avem timp pentru licitaţii. Dacă nu se încasează bani la buget, atunci e o problemă, că trebuie să aşteptăm să se încaseze”, a spus Ghiţă la ultima şedinţă a Consiliului Local. Consilierii cu mai multe mandate la activ au fost extrem de miraţi de această chestiune. „Nu am auzit niciodată că SPGC nu a avut bani că nu s-au încasat la buget…”, a comentat Ion Şerban, care e consilier de vreo trei mandate.

Ploile, inamicul nr.1 al SPGC

Ioan Ghiţă afirmă că programul de lucrări aprobat de Consiliul Local pentru anul acesta poate fi realizat în totalitate dacă vremea o va permite. Vă reamintim care sunt străzile pe care SPGC le va repara sau asfalta anul acesta – Plopiş (fundătură), Voievozi, Daniel Sterescu (începând de la calea ferată), Victoriei (varianta către staţia de epurare, până la calea ferată), Zambilelor. De asemenea, vor fi asfaltate parcarea, aleile şi căile de acces la blocurile G1 şi G2, din cartierul Confarg, parcările, aleile şi căile de acces la blocurile E17, E20, E21, E16, din cartierul Ivancea, parcarea, aleea şi calea de acces la blocul E19 de pe strada Despina Doamna, strada Negru Vodă (fundătura către sala de sport), ramificaţiile străzii Valea Iaşului, strada Valea Iaşului (fundătură), străzile Fântânele, Armoniei, Crizantemei, Primăverii, Orhideelor, Duzilor, Florilor, Crinului, Marina (fundătură), Davideşti (fundătură), Plantaţiei, Râmnicu Vâlcea (ramificaţiile de la nr. 170 la nr. 192).

În perioada următoare Serviciul Public trebuie să anunţe pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP)  licitaţiile pentru materiale şi combustibil, iar mai spre vară staţia de asfalt trebuie pornită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email