Serviciul Public de Gospodărie a cumpărat 20 de tone de motorină cu 7 lei litrul

Serviciul Public de Gospodărie Comunală (SPGC) a cumpărat săptămâna trecută 20.000 de litri de motorină cu 7 lei litrul, TVA şi transport inclus. „Nu ştim deocamdată dacă şi cât o să mai cumpărăm, depinde şi dacă mai ninge şi depinde şi de programul de lucrări pe anul acesta”, spune Ioan Ghiţă, directorul SPGC. Zilele trecute, când a nins şi a fost frig, angajaţii SPGC au ieşit dimineaţa cu utilajele şi au împrăştiat material antiderapant, dar nu a fost nevoie de deszăpezire, a mai spus Iosn Ghiţă. Preţul la care a achiziţionat motorina de pe sistemul electronic de achiziţii publice e ferm, şi e mai mic decât cel de la pompă.

În 2021 SPGC a cumpărat motorină euro5 în cantitate de 80000 litri până la 31.12.2021 -40.000 litri la stația de asfalt și 40.000 litri la sediul instituției. Valoare a fost  de 369.600 lei (5,49 lei litrul, TVA inclus). Serviciul Public va cumpăra şi bitum necesar asfaltului, dar deocamdată nu a anunţat nicio achiziţie în acest sens. „Programul de lucrări al SPGC va fi aprobat de Consiliul Local la şedinţa de la finalul lunii martie şi atunci o să vedem exact cât ne trebuie”, a mai declarat şeful SPGC.

În contextul în care săptămâna trecută isteria preţurilor la combustibil a cuprins şi Curtea de Argeş, iar miercuri seara s-au format cozi de sute de metri la toate staţiile peco din oraş, iar preţurile au fost, cel puţin în acea seară, mult mai mari, preţul de achiziţie a motorinei de către Serviciul Public pare unul bun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email