Serviciul Public de Asistenţă Socială a pierdut procesul cu un angajat

Tribunalul Argeş a anulat decizia de sancţionare disciplinară a fostului coordonator al Centrului de recreere pentru pensionari

Tribunalul Argeş, secţia pentru conflicte de muncă şi asigurări sociale, s-a pronunţat în procesul intentat de Cătălina Gligă, fostul coordonator al Centrului pentru persoanele vârstnice,  Serviciului Public de Asistenţă Socială (SPAS) din Curtea de Argeş. Judecătorii au admis contestaţia şi au anulat decizia de sancţionare disciplinară nr.299 din 22.08.2017 emisă de SPAS. Hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Pe 28 august 2017, Cătălina Gligă şi-a dat demisia din funcţia de coordonator al Centrului pentru că a fost sancţionată pe nedrept, a crezut ea, iar Tribunalul i-a dat dreptate, pentru o faptă pe care nu a comis-o. O lună mai târziu, la Centrul de recreere pentru pensionari a avut loc o şedinţă la care a aprticipat inclusiv şefa SPAS, Mariana Moise, şedinţă de control intern la care s-a discutat despre felul în care se desfăşoară activitatea la Centru, cum se întocmesc actele, şi s-a cerut părerea câtorva beneficiari referitoare la ce se întâmplă la Centru. Bătrânii prezenţi s-au declarat mulţumiţi de angajatele Centrului de recreere.

Angajaţii se plâng de presiuni şi ameninţări cu comisia de disciplină

Şi totuşi, la şedinţă singura lăudată a fost  angajata care se ocupă de curăţenie, pentru „implicarea în relaţiile cu clienţii Centrului”, deşi în luna august fusese sancţionată cu avertisment pentru că a lăsat un geam deschis la terminarea programului, la ora 16. Deşi aceasta şi-a recunoscut vina, pentru acelaşi motiv a fost sancţionata şi Cătălina Gligă, coordonatorul  Centrului la vremea aceea, care în acea zi plecase cu două ore mai devreme, având program pana la ora 14, şi din acest motiv şi-a dat demisia din funcţia de coordonator centru.

„Se ocupă juristul Serviciului de apel. Decizia a fost acordată corect, toată lumea a fost vinovată acolo, nu dumneaei (Cătălina Gligă – n.a.) în mod clar. Două persoane au primit avertismentul. Acum coordonatorul Centrului este dna. Ungureanu, asistentul social”, ne-a spus Mariana Moise. Ea precizează că „nu sunt probleme la Centrul pentru bătrâni”, exceptând episodul pentru care a fost sancţionată şi Cătălina Gligă, când „au lăsat geamul deschis la stradă, nu altceva”. „Nu am avut alte conflicte”, precizează şefa SPAS.

Şi totuşi, unii dintre angajaţi se plâng, sub protecţia anonimatului, de teama Marianei Moise, de presiuni şi ameninţări cu comisia de disciplină şi de faptul că sunt obligaţă să semneze un regulament de ordine interioară care contravine legii. Pe de altă parte, Mariana Moise susţine că acesta este făcut „conform legii”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email