Serviciul Public are buget mai mic decât anul trecut, dar mai multe lucruri de făcut

Bugetul Serviciului Public de Gospodărie Comunală (SPGC) este mai mic anul acesta decât anul trecut, spune directorul acestuia, Ioan Ghiţă. „Avem un buget mai mic şi va trebui să ajustăm programul de lucrări pe acest an conform bugetului. Deocamdată lucrăm la amenajarea parcului Fântâna lui Manole pentru că am avut materialele luate de anul trecut, inclusiv pavelele”, spune Ioan Ghiţă.

Serviciul Public de Gospodărie Comunală are alocată din buget suma de 8.270.000 lei, din care salarii 4.660.000 lei, pentru tot acest an. De la 1 aprilie SPGC nu se mai ocupă de deszăpezire, adică în sezonul de iarnă care va veni nu Serviciul Public va fi responsabil de starea carosabilului şi a trotuarelor, ci Societatea de Salubritate. Interesant este că aceasta din urmă nu a primit oficial deszăpezirea şi nici utilajele necesare, dar probabil că administraţia locală nu crede că va mai ninge până la iarnă şi consideră că are tot timpul să facă demersurile transferului acestei activităţi către Salubritatea Publică.

Chiar şi fără deszăpezire, SPGC are mai multe de făcut decât anul trecut, pentru că a primit în administrare, prin hotărâre de Consiliu Local, sala de sport, stadionul, precum şi complexul de nataţie, atunci când va fi gata.

Adoptarea târzie a bugetului, la final de aprilie, duce inevitabil la întârzierea licitaţiilor pentru combustibil şi materiale. În plus, vor fi mai scumpe. „Motorina şi bitumul costă mai mult decât anul trecut, iar cum bugetul nostru e mai mic decât în 2018, o să ne descurcăm mai greu”, crede directorul SPGC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email