Serviciul Public a cumpărat nisip de la o farmacie online

Serviciul Public de Gospodărie Comunală (SPGC) face achiziţii prin încredinţare directă dacă suma cheltuită nu e prea mare, le fel ca orice altă instituţie de stat din Curtea de Argeş. Firmele sunt alese de pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), din catalogul de produse, ori sunt căutate pe internet. În funcţie de cât de mult îi place ce vede sau ce aude despre societatea respectivă, şeful instituţiei semnează contractul, iar firma furnizează marfa ori serviciile.
După cum ziarul nostru a mai scris, există o Directivă Europeană privind atribuirea contractelor prin care se recomandă folosirea firmelor din zonă pentru contractele cu valori mici, sub cifra pentru care e necesară licitaţia. La Curtea de Argeş ori nu se ştie despre aceasta Directivă ori nu e luată în seamă. Exemplul perfect pentru cum se fac atribuirile directe la Curtea de Argeş este SPGC. 
„Scapă acum de cozile interminabile din farmacii” şi ia nisipul de la noi
De curând, SPGC a cumpărat o „Lamă de zăpadă tractată 360/2500”, prin achiziţie directă de la SC LGK EQUIPMENT SRL  din Braşov, pentru suma de 11,875 de lei, fără TVA. Dacă doar la Braşov găsea Serviciul Public lamă de zăpadă e o întrebare la care ştim precis că sunt câţiva agenţi economici din Curtea de Argeş dornici să răspundă. Mai departe însă Serviciul Public o comite rău, atribuind trei contracte într-un interval scurt aceleiaşi firme care are ca obiect principal de activitate o farmacie online.
Prin vară, SPGC a cumpărat nisip de peste un miliard de lei vechi. Mai precis, suma exactă pentru care s-a semnat contractul a  fost 103,500 lei, iar firma cu care s-a semnat se numeşte TRIMEX FARMA INTERNATIONAL IMPORT S.R.L. Aceeaşi societate a vândut Serviciului Public, primind prin atribuire directă contractul, „Sort concasat 4 – 8 mm”. Suma achitată de contribuabilii din Curtea de Argeş prin intermediul SPGC a fost de 53,200 de lei. În plus, a avut nevoie Serviciul Public şi de alte amestecuri de nisip şi pietriş, a luat de la aceeaşi firmă.
Conform site-ului propriu, TRIMEX FARMA INTERNATIONAL IMPORT S.R.L din Piteşti este „cea mai mare farmacie online din Romania ce îţi pune la dispoziţie peste 1000 de produse la cele mai bune preţuri”. De asemenea,  „paleta noastră generoasă de produse satisface nevoile atât a tinerelor mămici , a noilor-născuţi, a sportivilor de performanţă dar şi a persoanelor ce îşi doresc pur şi simplu un stil de viaţă sănătos”. Nici vorbă despre nisip şi alte amestecuri aici, doar mămici şi nou născuţi.
Dragostea dintâi nu se uită
Serviciul Public de Gsopodărie Comunală, cel care are un buget de sute de mii de euro şi care se ocupă de străzi şi spaţii verzi la Curtea de Argeş, nu a uitat nici de dragostea mai veche, adică DRAGON OIL STAR S.R.L., firma care i-a furnizat ani în şir motorină la preţuri astronomice. Dacă acum nu mai are contract pentru motorină cu SPGC, DRAGON OIL STAR S.R.L. tot mai primeşte ceva bănuţi de la noi, pentru „piatră calcar calibrat sort 0-63 mm”, contract în valoare de 126,000 de lei, atribuit, cum altfel, direct de către Serviciul de Gsopodărie în vara acestui an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email