Serviciul Pieţe se chinuieşte să respecte legea. Prima dată şi-a făcut site.

Serviciul Public Pieţe, Târguri şi Oboare (SPPTO) de la Curtea de Argeş începe să iasă din anii 90 în care se află încă de la înfiinţare. Primul pas a fost să-şi facă site, o cerinţă legală, de altfel. Din site aflăm că „SPPTO este un serviciu de administrare a cărui activitate se desfășoară în mai multe zone ale orașului și anume: Piaţa Ivancea, Piaţa Posada, Piaţa Centrală, Târgul săptămânal și Târgul de cereale.

Acest serviciu se preocupă permanent de îngrijirea, repararea și crearea de condiții bune de desfășurare civilizată a diferitelor activități specifice de piață (curățenie, ordine, protecția muncii și PSI, verificarea metrologică anuală a obiectelor de cântărire, operațiuni de dezinsecție și dezinfecție a sectoarelor de carne și lactate din piață, etc.)”.

Pe site este publicat şi regulamentul Serviciului. Conform acestuia, printre obligaţiile comercianţilor se numără „afișarea preţurilor pentru produsele oferite la vânzare conform prevederilor legale; etalarea instrumentelor de măsură; să nu comercializeze în piețe substanțe toxice, inflamabile, explozibile sau alte produse care dăunează calității mărfurilor expuse la vânzare; să nu comercializeze și să nu consume în incinta pieței băuturi alcoolice; să nu efectueze tranzacții de achiziționare-desfacere mărfuri en-gros pe o raza de 1 km în jurul pieței; să nu se opună liberei concurenţe și să impună preț de vânzare pe piață”.

Nerespectarea Regulamentului pieţelor se sancţionează astfel – accesul in perimetrul pieţei se face cu mijloace de transport marfă curate şi în condiţii tehnice corespunzătoare care să nu producă murdarirea şi poluarea zonei pieţei (amendă de la 30 – 60 lei).

Folosirea de catre utilizatorii pieţei a mijloacelor de cântărire şi măsurare nelegale şi neverificate din punct de vedere metrologic se sancţioneaza cu amendă între 200-300 lei.

Împiedicarea liberei concurenţe şi impunerea unui preţ unic pe piaţă se sancţionează cu amendă cuprinsă între 100 şi 500 lei plus excluderea definitivă din piaţă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email