Serviciul Piețe cheltuieşte mai mult decât încasează

În limbaj de lemn şi în stil comunist, şeful Serviciului spune că  “avem deficienţe în activitatea noastră pe care facem tot ce putem pentru a le elimina”

Anul trecut, Serviciul Pieţe a primit de la Primărie doar 1000 de lei

Serviciul Public Piețe Târguri Oboare (SPPTO)a făcut public zilele trecute raportul de activitate pe 2018. Subfinanţat, SPPTO a primit anul trecut de la Primărie doar 1000 de  lei, după cum scrie în raport şeful acestuia, Marin Florea.

SPPTO  “este un serviciu de administrare operativă a unor spații amenajate și neamenajate (platouri), aflat în subordinea Consiliului Local al municipiului Curtea de Argeș, având ca obiect de activitate asigurarea, gestionarea și urmărirea permanentă a desfășurării unui comerț civilizat al agenților economici și al diferiților producători agricoli individuali de pe raza municipiului Curtea de Argeș, precum și din celelalte localități limitrofe orașului sau jud. Argeș”, scrie Marin Florea în raportul său.

“Acest serviciu este alcătuit dintr-un număr de 13 persoane cu atribuții după cum urmează: șef serviciu; tehnician contabil; casieri -5, (un casier central și 4 casieri de tură); personal de întreținere-6 persoane”, continuă raportul în acelaşi stil confuz.

“În ce privește activitatea de reparații și îmbunătățiri ale unor obiective, cuprinse de fapt și în planul de lucrări pentru anul 2018, pot spune că nu s-a realizat nimic din ce ne propusesem (…) din motive independente de noi și anume din cauza prevederilor bugetare foarte mici- 1000 lei pentru tot anul”, menţionează şeful SPPTO, care spune însă că la încasări a “depăşit planul” –  “În privința planului de încasări, el a fost realizat și chiar și depășit:  propus =6900001ei, realizat=6955441ei”.

“Vom face totul, tovarăşi!”

Vestea proastă pentru contribuabili este că “din păcate”, după cum scrie Florea,  “cheltuielile de întreținere ale acestui serviciu au crescut, depășind veniturile cu aproximativ  20 000 lei”.

Raportul se încheie în cel mai pur stil comunist – “Desigur că mai avem deficienţe în activitatea noastră pe care va asigur că facem tot ce putem pentru a le elimina. Cu ajutorul administrației locale, al Consiliului Local, putem aduce câteva îmbunătățiri în ce privește realizarea de noi structuri de vânzare și de ce nu de noi spații destinate comerțului în general.  În același timp trebuie întreținute și reparate și cele pe care le avem deja!”

Materialul se încheie, cum altfel?, optimist – “Pentru anul 2019 ne propunem să realizăm un plan de 720 000 lei. De asemenea să ne îmbunătățim activitatea de ordine și curățenie în piețe, (…)Ar fi multe de spus privind activitatea noastră, dar sunt probleme curente cu care ne confruntăm zilnic și pe care încercam să le găsim rezolvare pentru binele cetățenilor acestui oraş”.

După cum presa locală a relatat în repetate rânduri, îmbunătăţirea activitatăţii SPPTO  poate începe cu târgul second hand, unde comercianţii cer măcar montarea unor camere de supraveghere, ori cu Piaţa Centrală, unde tarabele de lângă hala de carne sunt jalnice. Sigur, nu sunt bani, pentru că administraţia locală a dat 1000 de lei tot anul trecut, iar încasările sunt mai mici decât cheltuielile. Poate că şi acest din urmă aspect poate fi îmbunătăţit, pentru că salariile angajaţilor sunt mari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email