Serviciul de Gospodărie şi-a depăşit programul de lucrări anul trecut

„Programul de lucrări stabilit de Consiliul Local pentru 2017 a fost depăşit. Nu am asfaltat unele străduţe dar am asfaltat altele în loc. Per total, programul a fost depăşit”, spune directorul Serviciului Public de Gospodărie Comunală (SPGC), Ioan Ghiţă.

„Serviciul Public de Gospodărie Comunală are anul acesta un buget de 8,1 milioane de lei, din care peste jumătate o reprezintă cheltuielile cu salariile. Din restul de bani ar trebui să asfalteze, să repare străzi şi să facă şi celelalte lucrări din program. Am făcut un calcul şi Serviciul Public trebuie să asfalteze 37.500 de metri pătraţi. Dacă un metru pătrat de asfaltare costă 450 de lei, cum am aflat, Serviciului Public i-ar trebui vreo 16 milioane ca să realizeze tot programul de lucrări propus pentru anul acesta”, declara consilierul local Ionel Păunescu la şedinţa din luna martie 2017, atunci când se aproba programul de lucrări pe anul trecut al SPGC. Şi totuşi, Serviciul Public a asfaltat tot ceşi-a propus şi ceva în plus, conform directorului Ghiţă. Cel mai probabil metrul de asfalt pus de SPGC nu costă cât la …ceilalţi. Rămâne de văzut calitatea.

Zilele următoare va fi stabilit programul de lucrări al SPGC pentru anul acesta, după ce se va şti mărimea bugetului local. „Vom continua cu asfaltările, pentru că mai sunt câteva străduţe care trebuie asfaltate, dar deocamdată nu ştiu exact ce şi cum”, ne-a spus Ioan Ghiţă. Programul exact va fi stabilit de către conducerea SPGC împreună cu primarul Constantin Panţurescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email