Serviciul de Gospodărie nu mai cumpără material antiderapant în acest an

Serviciul Public de Gospodărie Comunală (SPGC) nu cumpără în această toamnă material antiderapant pentru iarnă, spune directorul Ioan Ghiță. ” Serviciul de Gospodărie nu mai cumpără anul acesta material antiderapant pentru că mai avem de anul trecut”, spune Ioan Ghiță, directorul SPGC.

În ultima vreme, pare că SPGC s-a aprovizionat cu material antiderapant din doi în doi ani, dar și când a luat, indiferent cât a fost iarna de grea sau fără zăpadă, cantitățile achiziționate au fost importante. În noiembrie 2021 Ghiță ne spunea că „o să achiziţionăm 300 de tone de sare şi două tone de inhibator de coroziune, pentru că acesta din urmă  e foarte scump. Mai avem 100 de tone de sare de anul trecut”.

Anul trecut, primarul Panţurescu declara că „SPGC are stoc material antiderapant pentru toată iarna”, astfel încât Serviciul nu a mai cumpărat sare şi nici alte materiale pentru deszăpezirea oraşului.

În 2019 însă Serviciul Public a cumpărat de pe sistemul electronic de achiziţii publice materiale pentru deszăpezire, 230 de tone de sare industrială şi inhibitor de coroziune, utilizat ca aditiv de prevenire a coroziunii cauzate de materialele chimice utilizate la deszăpezire. Acesta din urmă a costat 58.000 de lei, iar sarea pentru deszăpezire 72.450 lei, adică 15.211,96 de euro.

Din 2018 încoace deszăpezirea a fost tot mai scumpă pentru că, potrivit legii, SPGC nu a mai putut folosi nisipul în amestecul pe care îl folosea, ci  un amestec de sare şi un inhibitor de coroziune.

O problemă ar putea fi aceea că  Serviciul mai are licenţă pentru activitatea de deszăpezire până în 2023. După anul viitor, ori se relicențiază ori activitatea de deszăpezire va trebui făcută de altcineva. S-a discutat în Consiliul Local ca Societatea de Salubritate Publică Urbană, care este tot a Consiliului, să preia activitatea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email