Serviciul de Gospodărie cumpără 130 de tone de motorină

La sfârşitul acestei săptămâni au loc licitaţiile anunţate de Serviciul Public de Gospodărie Comunală (SPGC) pentru achiziţia de combustibil şi de materii prime necesare lucrărilor pe care le va face anul acesta. Potrivit sistemului de achiziţii publice, SICAP, Serviciul de Gospodărie achiziţionează  130 de tone de motorină euro5 astfel-minim 100000 litri până la 31.12.2018 la o valoare estimată de 471000 lei şi 30.000 litri în perioada 01.01.-30.04.2019 la o valoare estimată de 141300 lei. Contractul poate fi suplimentat, dar „suplimentarea este condiționată de existența resurselor financiare alocate cu această destinație”, potrivit anunţului de pe SICAP. „Ofertă financiară depusă de către ofertanți , al cărui preț depășește valoarea estimată de 471000 lei fără TVA, va fi declarată inacceptabilă”, conform anunţului.  Cine va avea oferta cea mai mică va câştiga licitaţia care este online.

Pe 21 mai are loc cea de-a doua licitaţia importantă a SPGC, cea pentru bitum rutier. Serviciul Public cumpără 300 de tone de bitum rutier, şi estimează că valoarea contractului va fi de maxim 540.000 de lei. Ofertă financiară depusă de către ofertanți  cu un preț  care depășește valoarea estimată 540.000 lei fără TVA, va fi declarată inacceptabilă, precizează SPGC.

Încep asfaltările

În această perioadă, Serviciul Public de Gospodărie Comunală pregăteşte străzile pe care urmează să le asfalteze. „Vom începe anul acesta asfaltările cu două fundături ale străzii Victoriei şi o parcare de pe strada Unirii, spre Ivancea”, ne-a spus Ioan Ghiţă, directorul SPGC. După licitaţiile pentru materiile prime şi combustibil, în funcţie de vreme, staţia de asfalt va fi pornită şi angajaţii Serviciului vor asfalta arterele şi parcările pe care le-au pregătit deja.

Tot în aceste zile, SPGC se luptă se defrişeze o porţiune de pe strada Rozelor, acolo unde o societate din Curtea de Argeş va consolida malurile. „E destul de complicat, pentru că sunt copaci înalţi care ajung la firele de curent electric, şi trebuie să lucrăm cu mare grijă”, a mai spus Ioan Ghiţă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email