Serviciul de Gospodărie a început să tundă iarba prin parcuri

Asta ca să nu ne mai trezim cu şerpii pe stradă, ca anii trecuţi.

 

În această perioadă Serviciul Public de Gospodărie Comunală (SPGC) se ocupă de spaţiile verzi din municipiu. „Am început să tundem iarba prin parcuri, am aranjat şi gardurile vii, noi ne continuăm activitatea ca până acum”, spune directorul SPGC, Ioan Ghiţă.

Licitaţiile pentru combustibilul şi materialele necesare punerii în practică a programului de asfaltare a străzilor din municipiu nu au fost lansate încă. „Pentru că nu a nins deloc, avem motorină şi avem şi bitum deocamdată. O să cerem oferte când se vor termina, poate după ce trece perioada asta”, a precizat Ioan Ghiţă.

Programul de lucrări trebuie pus în practică

Programul de lucrări al Serviciului Public nu este, de altfel, foarte bogat anul acesta, După cum aţi aflat din ziarul nostru, în luna martie, cu puţin timp înainte de declararea stării de urgenţă, Consiliul Local a aprobat programul de lucru al Serviciului Public. Astfel, Formaţia „Întreţinere şi reparaţii străzi” a SPGC va face anul acesta mai întâi „lucrări de reparaţii cu mixturi asfaltice la străzi (plombări sau covoare asfaltice), în funcţie de starea de degradare a acestora la ieşirea din iarnă”. Cum anul acesta nu a fost deloc iarnă, SPGC trebuie să astupe toate gropile dar mai întâi să le numere, după cum a propus un consilier. La capitolul „Lucrări de reparaţii la străzi, parcări, trotuare şi alei”, programul SPGC prevede asfaltarea străzilor (cu toate lucrările care se fac înainte de turnarea covorului asfaltic) Matei Basarab, Nevers, Banu Mărăcine, Negru Vodă (accesul la Şcoala Gimnazială „Carol I”), Episcop Nichita (parcarea blocului A21 şi calea de acces la proprietăţi), Vlad Ţepeş (parcarea de la blocurile E18 şi E19), Forestieri (parcare şi trotuar la blocul A3), Eroilor (cale de acces şi parcare la blocul D4), Posada (parcare bloc A17), Unirii (parcare bloc D8).

Aceeaşi formaţie a SPGC va amenaja calea de acces din strada 1 Decembrie către platoul din faţa sălii de sport şi va face un taluz în zona locului de joacă de la stadion. De asemenea, se vor face lucrări de reparaţii la străzi pietruite cu piatră de calcar sau de râu, marcaje rutiere pe străzi şi în parcări, vor fi înlocuite indicatoarele rutiere, vor fi montate denivelări în vederea calmării traficului, se vor monta balustrade de protecţie, bănci de odihnă, vor fi făcute lucrări de decolmatare la poduri şi podeţe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email