Serviciul de Gospodărie a început lupta cu bălăriile de pe spațiile verzi

În această perioadă Serviciul Public de Gospodărie Comunală (SPGC) se ocupă de spaţiile verzi din municipiu. Un consilier local a spus că pe strada Cuza Vodă bălăriile sunt înalte, iar directorul SPGC, Ioan Ghiță, i-a răspuns că ”O să ajungem peste tot prin oraș”.

Conform programului de lucrări al SPGC pe acest an, Formația “spații verzi” se ocupă cu tăieri  de corecție,  ameliorare,  limitare,  echilibrare și elegaj  la arborii și arbuștii ornamentali  din zonele verzi aflate pe raza municipiului; scoaterea uscăturii din coroana arborilor și din gardurile vii, strângerea și evacuarea resturilor vegetale din zonă, reamenajarea spatiilor verzi distruse în timpul iernii prin însămânțarea și supraînsămânțarea gazonului distrus, săparea arborilor și arbuștilor și îndepărtarea reziduurilor; etc. La Formația Spaţii verzi sunt, conform organigramei, 28 de angajaţi.

SPGC a publicat pe site-ul propriu raportul de activitate pe anul trecut, iar formația menționată a avut mult de lucru. Potrivit raportului de activitate, Formația întreținere spații verzi a executat mai multe lucrări pe străzile din municipiu –  ”Tăieri de corecție, ameliorare, limitare, echilibrare Și elegaj la arborii și arbuștii ornamentali din zonele verzi aflate pe raza municipiului; scoaterea uscăturii din coroana arborilor și din gardurile vii, strângerea și evacuarea resturilor vegetale din zonă; (…) Repararea băncilor de odihnă din parcurile și zonele verzi ale municipiului prin înlocuirea riglelor din lemn și vopsirea acestora; Văruirea arborilor de aliniament de pe marginea străzilor Râmnicu Vâlcea, Victoriei, Negru-Vodă., 1 Mai, Castanilor, Neagoe-Vodă, Eroilor, Valea Iașului și Bulevardul Basarabilor; Cosirea manuală   mecanică a ierbii din toate spațiile verzi, strângerea și evacuarea resturilor vegetale din zonă; Tunderea aliniamentelor de garduri vii și a formelor izolate de arbuști”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email