Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân va fi concesionat

Consiliul Local a aprobat contractul de delegare

După ce Consiliul Local a aprobat la şedinţa de joi Contractul de delegare a gestiunii prin concesiune a serviciului public de gestionare a câinilor fără stăpân în municipiul Curtea de Argeş, serviciul va fi scos la licitaţie pe sistemul electronic de achiziţii publice, a afirmat primarul Constantin Panţurescu. „În două săptămâni scăpăm de ei. Problema nu este a câinilor din oraş, ci a celor care sunt aduşi. Cel care va lua contractul se va ocupa de tot”, a declarat edilul.

După cum aţi aflat din ziarul nostru, potrivit Regulamentului de organizare și funcționare al Serviciului Public de Gestionare a Câinilor Fără Stăpân al municipiului Curtea de Argeş, regulament care  a fost supus dezbaterii publice, „Serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân se desfășoară sub autoritatea Consiliului local al Municipiului Curtea de Argeș, care controlează gestionarea serviciului, urmărește realizarea strategiilor în domeniul serviciului public de gestionare a câinilor fără stăpân pe plan local și prin colaborare cu instituțiile abilitate și organizații neguvernamentale specializate”.

Acest serviciu public „asigură gestionarea câinilor fără stăpân și colectarea, transportul, depozitarea și predarea către firme specializate de incinerare a deșeurilor de origine animală (cadavre întregi sau porțiuni de cadavre) aflate pe domeniul public și privat de pe raza Municipiului Curtea de Argeș”.

Când şi cum vor fi adunaţi câinii de pe străzi

Serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân va realiza următoarele activități:

– Capturarea câinilor fără stăpân, pe bază reclamațiilor scrise ale persoanelor fizice sau juridice cu respectarea următoarelor condiţii:

-capturarea câinilor fără stăpân se va face de către personalul angajat al operatorului, care trebuie sä fie format din persoane instruite în acest sens;

-capturarea câinilor nu se va face prin aplicarea unui tratament brutal, iar persoanele care îi capturează vor fi în mod obligatoriu vaccinate antirabic;

-activitatea se va desfășoară de către echipele mobile ce vor patrula prin oraş, în intervalul orar stabilit cu Primăria pe bază de planificare, după reducerea activității pietonale. Activitatea poate fi desfășurată și ziua numai în condiții speciale, la cererea unor instituții publice, asociații de proprietari, trecători agresați, etc, dar numai că o excepție bine documentată și fără acte de cruzime.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email