Serviciul de alimentare cu apă și de canalizare a fost dat din nou în gestiune societății Aquaterm

La jumătatea lunii august contractul de delegare a gestiunii serviciului de alimentare cu apă și de canalizare a expirat, iar Consiliul Local l-a dat din nou prin gestiune directă societății Aquaterm, cea care s-a ocupat și până acum de acesta.

Astfel, Consiliul Local a aprobat într-o ședință extraordinară analiza privind eficiența economică a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare în Municipiul Curtea de Argeș, Studiul de oportunitate pentru fundamentarea și stabilirea soluției optime de gestiune a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare în Municipiul Curtea de Argeș, Regulamentul de organizare și funcționare al serviciului de alimentare cu apă și de canalizare și a indicatorilor de performanță ai serviciului, Caietul de sarcini al serviciului de alimentare cu apă și de canalizare în Municipiul Curtea de Argeș. De asemenea Consiliul a aprobat ca modalitate de gestiune a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare, gestiunea directă către S.C. AQUATERM AG 98 S.A. și Contractul de delegare a gestiunii serviciului de alimentare cu apă și de canalizare în Municipiul Curtea de Argeș.

Pierderile au scăzut

”Per total, în perioada analizată, pierderile de apă din întregul sistem de alimentare cu apă au fost reduse cu circa 250.000 mc pe lună. Dacă în anul 2019 se captau fizic circa 850.000 mc apă brută pe lună, în prezent se captează circa 600.000 mc/lună.

Pentru a asigura apa pe străzile înalte din municipiu, operatorul a schimbat din fonduri proprii grupurile de pompare în două cartiere frecvent afectate de lipsa de presiune, respectiv Valea Sasului- Epurești și Tarnița, dar a realizat din fonduri proprii și o Stație de Pompare nouă pe strada Petrești. Pompele noi sunt dotate cu convertizoare de frecvență și sunt automatizate astfel încât în cazul unui consum mare să funcționeze în paralel. Pompe au fost schimbate și la celelalte 5 stații de pompare de cartier însă construirea locuințelor în ritm alert pe zonele înalte va conduce inevitabil la necesitatea măririi capacității de pompare.

(…) Producția de apa facturată a crescut cu circa 40% față de anul 2018. Începând cu data de 1 iulie 2019, comunele Valea Iașului, Valea Danului și Albestii de Argeș beneficiază de apă la limita de proprietate între UAT-uri, astfel că pierderile din rețelele comunale nu mai sunt suportate de operatorul din municipiu.

Tariful la apă și canalizare era nemodificat de circa 7 ani și a fost majorat în două etape la 1 iulie 2019 și 1 ianuarie 2020, acesta fiind însă calculat pe baza prețurilor și a cheltuielilor din anul 2018”, conform analizei privind eficiența economică a Aquaterm.

Aleșii locali au vorbit despre activitatea Aquaterm și despre indicatorii de performanță pe care conducerea trebuie să-I îndeplinească, dar și despre faptul că  „orașul nu poate rămâne fără apă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email