Sensul giratoriu ne face de râs în toată ţara

Despre sensul giratoriu de la Făgăraş am scris de mai multe ori, iar povestea e tristă pentru noi, cei care am plătit scump realizarea lui. Nu e nicio problemă că s-a stricat, plătim din nou pentru el acum, când se asfaltează şoseaua de centură cu 2,863,342.09  de lei, fără TVA, pentru că asfaltarea centurii include şi sensul giratoriu făcut în urmă cu trei ani cu 200.000 de lei.
În 2009, reprezentanţii administraţiei locale declarau că spaţiul existent în intersecţia Făgăraş nu permite amenajarea unui sens giratoriu, şi că singura posibilitate era cumpărarea a şase metri pătraţi de teren. Nu s-a cumpărat niciun metru de teren, dar sensul giratoriu a fost totuşi făcut. Lucrările au început în septembrie 2010, şi au fost realizate de firma Nordco pentru aproape două miliarde de lei vechi, mult mai mult decât au costat la Piteşti sensuri giratorii mult mai mari şi care nu s-au stricat în doi ani, aşa cum s-a întâmplat la Curtea de Argeş. Deşi lucrările ar fi trebuie să fie gata în decembrie 2010, recepţia finală s-a făcut în martie 2011, iar marcajele, mult mai târziu.
La mai puţin de un an de la finalizarea sensului giratoriu au început să apară problemele. Asfaltul s-a vălurit, marcajele s-au şters, camioanele mari cu greu puteau să se încadreze în minunea de sens giratoriu. Reprezentanţii administraţiei publice locale, care nu puteau să se pună rău cu firma care a făcut lucrarea, au găsit soluţia – repararea se va face tot pe banii contribuabililor, odată cu modernizarea şoselei de centură.
„Ne lăudăm cu înaintaţii, dar ne complăcem în nepăsare!”
Nu doar locuitorii municipiului sunt profund nemulţumiţi de sensul giratoriu. Pe site-ul domnuleprimar.ro, un cetăţean a făcut o sesizare pentru primarul Nicolae Diaconu şi a ataşat şi o poză, pentru cazul în care primarul nu ştie cum arată sensul giratoriu.
Romel Zamfira scrie – „În fiecare săptămâna tranzitez orașul dumneavoastră în drum spre Râmnicu Vâlcea, şi de fiecare data am impresia că-mi rup mașina în sensul giratoriu de dinaintea podului peste râul Argeș. Este rușinos și scandalos în același timp, mai ales că situația această durează de ani buni. Nu mai vorbesc de drumul de centură de pe partea  vestică a orașului, care este sub orice critică…Ne place să ne lăudăm cu înaintașii noștri, cu Basarab și alți viteji ai nației, dar nu știm decât să ne complăcem în ignoranța, lene și nepăsare…Curtea de Argeș-orașul lui Basarab Întemeietorul…Mai nou – orașul cu un semafor și un sens giratoriu de care primăriei nici că-i pasă…Credeți-mă,e rușinos…” La fel ca sesizările şi reclamaţiile postate pe acest site în ultimii doi ani, nici aceasta nu are vreun răspuns de la primarul Diaconu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email