Semnaţi petiţia pentru autostrada Curtea de Argeş – Sibiu?! O trimitem la UE!

Cred că singura şansă ca autostrada cu care ne-au minţit ce care au trecut prin guvernele din 1990 încoace să fie construită suntem noi. Noi, cei a căror viaţă e direct afectată de abandonarea acesteia, şi când zic noi mă gândesc la cei de la Uzina Dacia, de la alte firme mari care pierd milioane din cauza capriciilor unora care ajung vremelnic la Putere dar care în perioada în care pot face orice fac doar ce le serveşte interesului lor direct şi de multe ori meschin, la noi cei care trăim în această parte a ţării uitată în ultima vreme de cei care ne conduc. Noi suntem singura şansa ca autostrada să se facă.
Ca să fim luaţi în seamă trebuie să ne organizăm, să facem o petiţie după toate regulile, să o semnăm cât mai mulţi şi să o trimitem direct la Comisia Europeană. Aş spera să ne ajute în acest demers şi europarlamentarul Mircea Diaconu, dacă nu o fi uitat deja pe unde se mai află Curtea de Argeş şi celelalte locuri de unde a fost propulsat spre politica înaltă.
Din păcate, nu ne mai putem baza decât pe noi înşine, atâta vreme cât şeful de la Transporturi, care probabil nu a ieşit din Cluj decât pe calea aerului, zice că tronsonul Curtea de Argeş – Sibiu ar fi un „nou Transfăgărăşan”. Este aberant să susţii asta dacă ai văzut măcar în poze cum arată zona, dar chiar dacă ar fi aşa, asta nu înseamnă că e imposibil de construit. Comuniştii au făcut-o în anii 70, noi nu suntem în stare 40 de ani mai târziu?! Cum am ajuns în această situaţie de neimaginat acum, după 25 de ani de la căderea a ceea ce credem că a fost cel mai greu şi rău regim pentru noi, este o întrebare la al cărui răspuns ar fi bine să reflectăm mai ales acum, în plină campanie electorală. Am fost luaţi de proşti, nu au vrut de la noi decât votul pe găleţi şi umbrele, căci planurile erau făcute din start. Ne-au promis că ne va fi mai bine, dar ne e din ce în ce mai rău.
Toate ne dor, toate de dau dureri de cap şi ne fac să vrem să emigrăm cu toţii într-un loc în care poate nu se fură chiar tot ca la noi, dar autostrada Piteşti – Sibiu a pus capac. A fost luminiţa de la capătul tunelului pe care ne-au fluturat-o pe sub ochi şi despre care ne-au spus poveşti toţi cei care au ajuns să ne conducă. Am acceptat cu bună ştiinţă să ne mintă, să ne ducă cu preşul, dar până acum. Acum nici măcar nu mai încearcă să ne mintă frumos, ne spun, chipurile, adevărul, acela că îi doare în cot de noi şi că prioritatea lor este construcţia unui drum care să-i ducă pe ei mai repede la vilele lor din locurile care seamănă cu paradisuri pe care noi nu le vom vedea niciodată.
Interes Argeşean iniţiază o petiţie pe care o vom trimite la Comisia Europeană, o petiţie făcută după toate regulile şi pe care sperăm că o vom semna cât mai mulţi. Nu mai vrem să fim bătaia de joc a nimănui, nu ne mai vindem votul pe găleţi. Au trecut 25 de ani, am adunat destule. Acum vrem altceva, cum ar fi o viaţă mai bună, şi dacă pentru asta doar pe noi ne vom putea baza, aşa să fie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email