Seminarul Teologic bagă zâzanie în PSD

În câteva dintre sălile Licelui Tehnologic Forestier învaţă şi elevii Semianrului Teologic, pentru că şcoala lor e în reabilitare. „S-a stabilit ca elevii de la Seminarul Teologic să se mute, pe perioada de desfăşurare a lucrărilor de modernizare, în sălile din aripa de nord a clădirii noastre. Noi deja am eliberat acele săli, unde funcţionau câteva laboratoare. De asemenea, cei de la Seminar au început să aducă aici o parte din mobilierul necesar şi în zilele următoare vor veni aici la cursuri. Aceştia vor învăţa aici până în momentul în care se vor încheia lucrările de reabilitare ale clădirii seminarului”, ne declara în 2014 profesorul Gheorghe Popa, directorul Liceului Tehnologic Forestier la vremea aceea. De atunci, seminariştii învaţă la Forestier, dar au nevoie de spaţiu mai mult. La şedinţa Consiliului Local de săptămâna trecută, una convocată „de îndată” de primar, s-a discutat şi despre o solicitare a Seminarului Teologic, conform căreia, la spaţiile acordate în 2014, să mai fie adăugate o sală de clasă şi spaţiul în care funcţionează contabilitatea Liceului Forestier. „Am discutat cu directorii celor două şcoli şi am căzut de acord să le dăm spaţiile”, a precizat primarul Panţurescu la şedinţa de Consiliu. Numai că, un coleg de partid, Ştefan Dumitrache, membru al Comisiei Buget Finanţe din Consiliul Local, a spus că membrii comisiei au aprobat cererea cu condiţia ca „ambele părţi să fie de acord”.

„Nu înţeleg cum ne răzgândim aşa de pe o zi pe alta!”

Directorul Liceului Forestier, Maria Dicu, totodată consilier local, a spus că nu ar putea să le dea seminariştilor spaţiul în care lucrează Contabilitatea Liceului. În acel moment primarul s-a supărat şi a întrebat-o pe directoarea de la Forestier de ce s-a răzgândit. Au fost nişte bâlbe, nişte argumente, dar colega directoarei Dicu, altă directoare, Răduţu, de la „Ferdinand I”, consilier local şi ea, a apostrofat-o pe şefa de la Forestier– „Nu înţeleg cum ne răzgândim aşa de pe o zi pe alta!”

A fost un moment delicat pentru PSD, a încercat să intervină şi viceprimarul Jubleanu, pesedist şi el, iar Dumitrache a ţinut să sublinieze că el va vota hotărârea doar dacă directoarea Dicu spune răspicat că e de acord să dea spaţiul. Până la urmă s-a votat pentru acordarea sălii de clasă şi a spaţiului celălalt Seminarului Teologic.

 

Se pare că cei de la Seminar vor să organizeze acolo secretariatul sau cancelaria, şi acesta ar fi fost un motiv pentru care conducerea de la Forestier nu a mai vrut să-l dea. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email