Şeful Serviciului Pieţe, acuzat de „hărţuire” şi „agresiune”

Începutul mandatului de şef al Serviciului Public Pieţe, Târguri şi Oboare (SPPTO) nu este deloc uşor pentru Ionel Păunescu. La ultima şedinţă de Consiliu Local o comerciantă din Piaţa Centrală i-a adus acuzaţii grave, l-a acuzat de „hărţuire” şi „agresiune” şi a cerut consilierilor să ia măsuri, ameninţând că va face plângeri la Parchet, instanţă şi DNA.

Luminiţa Badea a depus la Registratura Primăriei şi le-a dat consilierilor un document scris, la care vrea răspuns la fel. Ea susţine că Păunescu a declanşat faţă de ea o „campanie de denigrare în public” încă de pe vremea când era consiler local, adică până la începutul acestui an. Femeia mai spune că lucrează legal în piaţă, are societate şi atestat de producător, şi a încheiat cu Primăria o convenţie prin care s-a stabilit taxa pe care trebuie să o plătească pentru cele două căsuţe pe care le are în piaţă. Acum, spne ea, noul şef al SPPTO îi cere mai mulţi bani „fără să se bazeze pe nimic”. „Am convenţie valabilă şi plătesc aşa cum scrie în ea”, afirmă Luminiţa Badea. De asemenea, Păunescu ar fi „încurajat acte de agresiune” ale unor cetăţeni din piaţă asupra ei, printre aceştia fiind şi „o rudă sau un fin” de-al şefului Serviciului.

O altă acuzaţie pe care o aduce Luminiţa Badea fostului consilier local, acum şef al SPPTO, este că i-a fotografiat băiatul care are un handicap şi „a pus poza pe facebook producând prejudicii morale dar şi o rulburare gravă” fiului ei.

„Eu sunt pesedistă şi nu mă dezic. Respect această convenţie şi nimeni nu mă aruncă pe mine în stradă până la alegeri, că ştiu eu ce ştiu”, a mai spus Luminiţa Badea la şedinţa de Consiliu Local

Ce zice Păunescu

Ionel Păunescu a fost prezent la şedinţă pentru prima dată în calitate de şef al unui serviciu şi nu consilier. „Serviciul Public Pieţe, Târguri şi Oboare revizuieşte în această perioadă cele 47 – 48 de contracte pe care le are cu chiriaşii. Din luna ianuarie am demarat reconfigurarea platoului din faţa Halei. Am făcut curăţenie, am scos cadavre de câini, pisici şi şobolani, a fost un dezastru”, a declarat acesta. Luminiţei Badea i-a spus că „pe acel platou (pe care erau căsuţele – n.a.) trebuie să încasez 3 lei pe metrul pătrat, ea are 2 lei şi 18 metri pătraţi. Eu nu pot să fac acte de filantropie acolo, trebuie să aplic hotărârile Consiliului Local”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email