Şeful Serviciului de Asistenţă Socială are 5148 lei salariu, iar îngrijitorul 2064 lei

Leafa celui de-al doilea este mult peste cea a unui profesor debutant, iar cea a şefului său mult peste cea a unui profesor doctor

 

După ce în în ultimul număr al ziarului v-am prezentat lista salariilor din Primărie, continuăm astăzi cu salariile de la Serviciul Public de Asistenţă Socială (SPAS). După cum veţi vedea, lefurile nu sunt deloc mici şi ele trebuie corelate cu activitatea angajaţilor şi nu în ultimul rând cu atitudinea lor faţă de cetăţeni. De altfel, chiar un consilier local, Gheorghe Molea, s-a plâns de felul în care s-a purtat un salariat de la Starea Civilă cu un membru al familiei sale care a avut parte de un comportament total neadecvat din partea acestuia. Asta în condiţiile în care salariile vin din taxele şi impozitele locale, plătite inclusiv de cea care s-a dus la Primărie să-şi înscrie copilul, iar bucuria unui astfel de eveniment fericit a fost topită de ţâfna angajatului plătit din banii cetăţeanului. Şi totuşi, salariile funcţionarilor nu sunt deloc mici, cel puţin pentru Curtea de Argeş.

Şeful SPAS primeşte un salariu de 5148 lei, un consilier superior de la departamentul Asistenţă Socială 4318 lei, la fel ca un inspector superior de la Resurse Umane. Un inspector principal de la Asistenţă Socială ia între 4318 şi 4212 lei, un referent superior de la Contabilitate ăncasează 2784 lei, iar consilierul juridic 2817 lei.

Sporuri pentru „condiţii vătămătoare”

Referentul de la Registratură are un salariu de 1981 lei, administratorul 2549 lei, aceştia având studii medii. Asistentul social principal de la Centrul Acces primeşte 3297 de lei salariu, plus un spor de 495 de lei pentru „condiţii vătămătoare”, iar un asistent social practicant de la Centrul de recreere pentru pensionari încasează 2417 lei salariu plus un spor de 362 de lei pentru aceleaşi condiţii vătămătoare. Psihologul practicant de la Centrul Acces ia 2601 lei plus 390 lei spor, asistentul medical principal de la Centrul pentru pensionari încasează2710 lei plus 407 sporuri, asistentul medical principal de la Creşa Posada încasează 2643 lei salariu şi 396 lei spor. Un infirmier de la Creşa Posada are salariu 1706 lei plus 256 lei sporuri, un îngrijitor de la Creşă ia 1681 plus 252 sporuri, iar un îngrijitor de la SPAS are un salariu de 2064 lei. Mult mai mult decât un profesor debutant.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email