Şeful secţiei de Boli Infecţioase răspunde acuzaţiilor cetăţeanului din Curtea de Argeş bolnav de Covid

Bogdan B., un bărbat din Curtea de Argeş internat la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean, ne-a trimis la redacţie mai multe poze şi filmuleţe făcute de el la spital, în care aducea acuzaţii grave. Omul se plăngea de mâncare, de faptul că sunt mulţi în salon, iar cei „cu pile” se transferă la spitalul de la Mioveni, ne spunea că nu există dezinfectant pe holuri şi că sunt nevoiţi să-şi usuce hainele pe unde pot . De asemenea, omul ne-a trimis o poză cu umărul său înnegrit de la o injecţie. Am cerut un punct de vedere de la conducerea secţiei de Boli Infecţioase vineri, iar luni după amiază am primit un răspuns. Iată-l.

„Conform procedurii implementate la nivelul Spitalului Județean de Urgență Pitești, lenjeria murdară de pat și de corp (atunci când este cazul) a bolnavului se schimbă la 3 zile de la data internării acestuia sau ori de câte ori este nevoie.
Pacienții internați în Sectia de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Pitești primesc hrana individual, în caserole. Mâncarea este gătită în bucătăria unității sanitare. Meniul este variat, în funcție de nevoile pacienților, în concordanță cu tratamentul administrat și, evident, recomandarea medicului. Costul unui meniu zilnic este de aproximativ 15 lei, sumă aprobată printr-o hotărâre la nivel național privind nivelul alocațiilor de hrană pentru consumurile colective din unitățile sanitare publice”, declară  dr. Camelia Constantin, medic-șef Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Pitești. Cu privire la umărul înnegrit, spune că toţi pacienţii păţesc la fel, pentru că li se administrează un anticoagulant.

Ieri, Bogdan era mai bine, iar astrea lui de sănătate se îmbunătăteşte. „S-au schimbat lucrurile pe aici. Ne schimbă lenjeria, ne tratează altfel. Cu mâncarea ce să zic, e mai bine”, ne-a spus bărbatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email