Sediul societăţii care face curăţenie în oraş e în barăcile pentru câini, iar directorul nu are scaun

SC Salubritate Publică Urbană Curtea de Argeş SRL, noua firmă care se va ocupa de curăţenia oraşului s-a mutat de ieri la noul sediu, din cartierul Progresu, şi de astăzi şi îşi va începe activitatea. După cum au decis aleşii locali, sediul firmei este între barăci, pe terenul unde ani de-a rândul a funcţionat biobaza municipiului. Aici au fost aduse toate utilajele cu care oamenii de la salubritate îşi vor desfăşura activitatea de acum înainte, iar lista este una cât se poate de interesantă.
Furci, coase, greble, lopeţi, sape, o roabă, mai multe târnăcoape şi un topor sunt dotările cu care oamenii de la salubritate vor face curăţenie. La capitolul „echipamente” lista este la fel de interesantă şi cuprinde bocanci, cizme, mănuşi şi ochelari de protecţie, pelerine, salopete şi veste reflectorizante. De asemenea, noua firmă va primi şi două tractoare vechi de 40 de ani, două remorci, un Aro şi cărucioare de gunoi. Nici directorul Gabriel Nastea nu a fost uitat, şi îşi va putea mobila biroul cu un calorifer sau cu o sobă, un cuier pom, un ventilator, un birou cu un corp şi un calculator. În lista cu obiecte de inventar nu este trecut nici un scaun aşa că pentru început directorul va sta în picioare sau va veni cu scaunul de acasă.

Pentru început, curăţenia va fi mai ieftină

Cu toate acestea, Gabriel Nastea, şeful societăţii Salubritate Publică Urbană Curtea de Argeş SRL este încrezător şi speră ca lucrurile să meargă bine. „De câteva zile mutăm obiectele de la Serviciul Public de Gospodărire Comunală la biobază, adică la noul nostru sediu. De asemenea, am dus noile tarife spre aprobare. Pentru început, curăţenia va fi mai ieftină ca până acum. Să vedem însă dacă vom putea menţine preţurile la acest nivel. Oamenii sunt şi ei încrezători iar eu vreau să le asigur salariul pe care îl aveau înainte de tăierea lui Boc”, spune directorul Gabriel Nastea.  
Nastea va trebui să aleagă între postul de director şi cel de consilier local
Radu Chirca, secretarul Primăriei, spune însă că ar fi o mică problemă: „Domnul Nastea devine imcompatibil şi începând de astăzi are 15 zile la dispoziţie să aleagă între postul de consilier şi cel de director la noua firmă. Acest lucru nu este însă valabil pentru Ioan Ghiţă şi pentru Cristian Mitrofan întrucât legea nu este valabilă şi pentru şefii de servicii publice locale”, explică secretarul primăriei. Gabriel Nastea nu vrea să comenteze pe seama acestui subiect. „Nu e momentul să discutăm despre acest lucru”, a comentat sec, acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email