Şedinţă de Consiliu fără primar – aproape jumătate din proiectele de hotărâri au fost respinse sau amânate

Şedinţa de Consiliu Local de vineri după amiază a fost probabil prima la care primarul Constantin Panţurescu nu a participat, iar asta s-a văzut – aproape jumătate dintre proiectele de hotărâri au fost respinse sau amânate. Lângă noul preşedinte de şedinţă, Marius Deaconu, a stat viceprimarul Gabriel Jubleanu, care a trebuit să prezinte proiectele promovate de primar pe ordinea de zi. „Prezentarea” făcută de vice a constat în următoarea frază spusă de fiecare dată – „dl. primar a scris referatul…..vedeţi materialele!”. Şi această „prezentare” a contribuit semnificativ la respingerea unor proiecte de hotărâri.

Întrunirea a debutat ca de obicei cu acordarea unor diplome de recunoştinţă unor cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie, apoi viceprimarul a fost supus unui adevărat tir. Ion Şerban l-a certat că deşi cinci consilieri au propus înfiinţarea unei comisii pentru staţia de epurare, făcând şi un proiect de hotărâre în acest sens, proiectul nu a fost pus pe ordinea de zi. „Dacă administraţia publică locală nu înţelege că trebuie făcut ceva cu staţia de epurare înseamnă că nu mai avem ce căuta aici!”, a spus Şerban. Oricum, el poate nu va mai fi prin Consiliu căci nu are un partid care să-l susţină.

La un alt punct de pe ordinea de zi, referitor la acceptarea donaţiei unui teren pe strada Ghioceilor, consilierii au votat împotrivă, dar s-au tot numărat voturile până când donaţia a fost acceptată.

În general viceprimarul nu şi-a asumat nimic şi a repetat – „să vină dl. primar şi să decidă”, afirmaţia care a dus la comentarii de genul – „păi tu de ce mai eşti aici, tu ce mai faci?!”, iar vicele a înghiţit în sec şi nu a zis nimic. Şedinţa a durat mai mult decât de obicei şi pentru faptul că la ultimul punct de pe ordinea de zi, cel la care aleşii locali aduc în atenţia colegilor problemele semnalate de cetăţeni sau constatate de ei înşişi, au vorbit toţi. Fără să se tragă vreo concluzie sau să se stabilească ceva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email