Ședință cu scandal la Curtea de Argeș! Îmbrânceli, înjurături și cetățeni furioși. PNL cere demisii

Ședința ordinară a lunii februarie a Consiliului Local Curtea de Argeș, care a avut loc marți după-amiază, a fost una cu totul ieșită din comun. În ultimii 30 de ani nu s-a mai văzut așa ceva la Consiliul Local Municipal, asta și pentru faptul că în sală au fost cam 100 de cetățeni din cartierul Marina care au venit să reclame că le vor fi dărâmate casele pentru a se construi varianta ocolitoare a orașului. Primarul Constantin Panțurescu a încercat să explice că investiția aparține Ministerului Transporturilor și Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care vor discuta despre variantele centurii realizate de specialiști, iar Consiliul Local va da avizul final. „Nicio casă din Curtea de Argeș nu va fi afectată”, a spus primarul.

Explicația sa nu i-a mulțumit pe cetățenii care și-au strigat necazurile, arătându-le consilierilor o poză cu așa-zisul traseu al centurii. De fapt era vorba despre un anunț prin care locuitorii zonei Marina erau înștiințați că se vor face studii geo la unele terenuri și că sunt obligați să ofere acces celor care le fac. „Este vorba despre studii intermediare, ultima decizie referitoare la traseul final aparține Consiliului Local”, a mai spus primarul. Cetățenii au continuat să vocifereze, pe rând sau toți împreună, pentru că toți credeau că locuințele le vor fi dărâmate.

Scandalul a continuat însă. Viceprimarul Ștefan Dumitrache s-a îmbrâncit cu un bărbat din sală, iar culmea a fost atinsă când șeful Serviciului Public Piețe, Târguri și Oboare, Ionel Păunescu, cel care s-a certat pe ton înalt cu consilierul Dan Petrescu, a ieșit din sală, iar când a ajuns în dreptul lui Petrescu l-a înjurat foarte urât. Consilierul a sărit imediat la bătaie, Păunescu la fel, iar scandalul a fost maxim. Oamenii au început să huiduie, au sărit să-i despartă pe cei doi care se îmbrânceau, iar atmosfera a devenit parcă irespirabilă.

 

PNL Curtea de Argeș solicită public demisiile viceprimarului Ștefan Dumitrache și șefului de la Piețe, Ionel Păunescu

 

În acest context, PNL Curtea de Argeș cere demisii. Iată comunicatul de presă al organizației locale a liberalilor:

„PNL Curtea de Argeș condamnă ferm actele de violență, atât fizică, cât și verbală, petrecute în cadrul ședinței Consiliului Local de ieri. Solicităm public demisiile viceprimarului orașului Curtea de Argeș, Ștefan Dumitrache și șefului de la Serviciul Piețe, Ionel Păunescu.

„Astfel de comportamente sunt inacceptabile și nu reflectă valorile și principiile pe care le promovăm în comunitatea noastră. Violența sub orice formă nu are loc într-o societate civilizată și nu trebuie tolerată în nicio circumstanță”, a declarat președintele PNL Curtea de Argeș și candidat la funcția de primar, Cosmin Petrescu. „Condamnăm ferm astfel de acțiuni și ne exprimăm dezaprobarea față de comportamentul agresiv al primarului PSD și al viceprimarului PSD în cadrul ședinței de ieri.”

PNL Curtea de Argeș și Cosmin Petrescu candidat la funcția de primar al orașului Curtea de Argeș reprezintă o alternativă pentru o guvernare responsabilă și transparentă, în beneficiul tuturor locuitorilor orașului nostru.

Ne reafirmăm determinarea de a lupta pentru valorile democratice și pentru o guvernare responsabilă și transparentă, în beneficiul tuturor locuitorilor orașului Curtea de Argeș. Doar prin comunicare se pot rezolva aceste probleme”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email