Secțiunea Pitești – Curtea de Argeș a autostrăzii este aproape jumătate gata

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA a publicat joi noi imagini de pe șantierul autostrăzii Sibiu – Pitești, Secțiunea 5: Curtea de Argeș-Pitești. Conform datelor CNAIR, stadiul fizic al lucrărilor este de 46.62%, iar stadiul financiar 37.96%

Antreprenorul Webuild S.p.A. realizează următoarele lucrări: umpluturi de pământ, profilare taluz/așternere pământ vegetal, umplutură de balast, așternere strat superior de fundație din balast stabilizat cu liant hidraulic, cofrare, armare și betonare structuri, preasamblare tronsoane tablier metalic, lucrări montare eșafodaj pentru zid de garda culee, umpluturi din balast la acostamente la Nod Rutier Bascov, lucrări pentru ITS, iluminat și relocari utilități.

582 de persoane lucrează pe șantier, cu 167 de autobasculante, 95 de utilaje, patru instalații de foraj și 17 macarale.

A început și construirea tunelului de la Momaia

Despre secțiunea Curtea de Argeș – Tigveni, Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor spune că „antreprenorul dispune de o mobilizare eficientă: se lucrează la ambele galerii ale tunelului montan: a fost executată structura ieșirii din tunel spre Pitești și se lucrează la structura intrării din tunel spre Sibiu. Echipele de tunel sunt formate din 60 de specialiști aduși din Austria urmând a se dubla numărul lor. Aceștia lucrează în schimburi, atât în timpul zilei, cât și în timpul nopții; la momentul vizitei în șantier, erau 300 muncitori și 100 utilaje, pe întregul amplasament al secțiunii”.

Tunelul are o lungime de 1,3 km și este format din două galerii principale separate, una pentru fiecare sens de mers. Acesta „va fi realizat în conformitate cu normativele și directivele europene, iar printre particularități regăsim: câte două benzi pe sens și acostamente; sistem de ventilație; sistem de evacuare; iluminat public; sistem de comunicare; câte o clădire la intrare și ieșire, pentru controlul și operarea tunelului”.

Secțiunea 4, Tigveni – Curtea de Argeș, a autostrăzii Pitești – Sibiu are o lungime de circa 10 km, iar pe această secțiune vor fi realizate 12 poduri, pasaje și viaducte, cel mai lung viaduct fiind de 630 de metri. Cuprinde și construcția unui nod rutier la Tigveni, unde va face conexiunea cu secțiunea 3 a Autostrăzii Sibiu – Pitești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email