Secretarul general al municipiului-„Societatea de Salubritate nu are voie să presteze pentru privaţi”

Societatea de Salubritate Publică Urbană (SPU) Curtea de Argeş SRL, societate a Consiliului Local, deci a oraşului, nu poate să presteze servicii pentru firme private ori persoane fizice, spune secretarul general al municipiului, juristul Radu Chirca.

Consiliul Local a aprobat de curând Studiul de oportunitate privind alegerea modalităţii de gestiune a serviciului public de salubrizare stradală a municipiului Curtea de Argeş. modalitatea de gestiune a serviciului, caietul de sarcini al serviciului şi contractul de gestiune a serviciului.

Consilierul local Ion Şerban a spus că „ar trebui adaptat regulamentul cadru la condiţiile tehnice si  la baza materiala”, iar „SPU trebuia să vină (la şedinţa de Consiliu Local – n.a.) cu mai multe tarife, pentru că acest serviciu, fiind public, se adresează atât persoanelor fizice cât şi persoanelor juridice”.

Juristul Radu Chirca spune însă că „este vorba de salubrizare stradală, nu au dreptul să presteze la privat. În cazul SPU este vorba de gestiune directă, este acelaşi regim ca la Srviciul Public de Gospodărie Comunală. Serviciul nu a fost atribuit prin licitaţie”, a precizat Radu Chirca.

Întrebările celorlalţi consilieri, care au vorbit despre faptul că SPU prestează pentru firme diverse servicii de salubritate ori face deszăpezirea la Kaufland, au rămas fără răspuns.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email