Secţii noi de poliţie rurală la Albeşti, Tigveni şi Domneşti

În urma procesului de reorganizare a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, în judeţul nostru au fost înfiinţate 17 secţii de poliţie rurală. În componenţa acestora sunt incluse efective de poliţie de la posturile comunale şi din structurile de ordine publică pentru mediul rural din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti. Zilele trecute, a avut loc inaugurarea oficială secţiilor de poliţie rurală de la Albeşti, Tigveni şi Domneşti. Prima secţie la care s-a tăiat panglica a fost Secţia 17 de poliţie rurală Tigveni, amenajată în sediul fostului post de poliţie.
Doi ofiţeri şi 18 agenţi la Tigveni
La eveniment au participat Gheorghe Davidescu, prefectul judeţului Argeş, Dumitru Nicolae, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Ionel Ispir, comandantul poliţiei municipiului Curtea de Argeş, Doru Slătineanu, primar Tigveni, Doru Panţeru, primar Ciofrângeni şi Gheorghe Boroiu, primarul comunei Poienarii de Argeş. Comandantul secţie de la Tigevni este comisar-şef Traian Nica, iar comunele arondate sunt: Tigveni, Poinearii de Argeş, Ciofrângeni, Cepari, Şuici şi Sălătrucu. „Secţia de la Tigveni deserveşte în jur de 15.300 de locuitori. Avem 2 ofiţeri şi 18 agenţi, şi 5 maşini. Şefii de post au rămas pe loc. De asemenea, avem în supraveghere drumuri importante ca DN 73C şi drumurile judeţene 678 şi 703 H”, ne-a spus comisar şef Traian Nica.
Primarul Doru Slătineanu a oferit câte o medalie simbolică tuturor oficialităţilor prezente şi s-a arătat încântat de faptul că una dintre cele 17 secţii de poliţiei rurală din judeţ a fost înfiinţată în comuna Tigveni. „Valea Topologului este o zonă cu oameni liniştiţi, unde nu am avut probleme deosebite. Sperăm ca în viitor să colaborăm foarte bine şi cu poliţiştii, dar şi cu ceilalţi colegi, şi să contribuim la menţinerea ordinii publice şi a siguranţei”, a declarat edilul. La rândul său, Doru Panţeru s-a declarat mulţumit de modul în care se vor desfăşura acţiunile de patrulare în comune. „Eram de râsul lumii cu acele patrule intercomunale. Ce putea face un paznic cu un băţ şi un câine? Pe lângă faptul că erau caraghioşi, nu puteau face mare lucru. Acum aceste patrule vor fi făcute de poliţişti şi jandarmi, ceea ce este foarte bine. Altfel vor sta lucrurile”, a spus primarul comunei Ciofrângeni.
30 de poliţişti la secţia nr. 1 de Poliţie Rurală Albeştii de Argeş
Următoarea secţie care a fost inaugurată a fost cea de la Albeştii de Argeş, care a fost amenajată într-un spaţiu din Căminul Cultural. Un lucru inedit este faptul că deşi la etajul clădirii este secţia de poliţie, parterul este ocupat de discoteca din localitate.
Aici oficialităţile au fost întâmpinate de şeful secţiei, comisar-şef Petre Nica şi Vasile Sava, primarul comunei Albeşti. Panglica inaugurală a fost tăiată de Gheorghe Davidescu, inspector-şef  al IPJ, Nicolae Dumitru şi Vasile Sava. „Este cea mai mare secţie, care se întinde de la graniţa cu localitatea Merişani şi până la Bâlea Lac. Avem o echipă formată din 30 de oameni. La această secţie avem şi 7 maşini”, a spus comisar-şef Petre Nica. De asemenea, la festivitatea de inaugurarea au fost prezenţi şi primarii comunelor Băiculeşti, Valea Danului, Cicăneşti, Corbeni, Arfeu şi Valea Iaşului. „Vă mulţumim domnule primar pentru acest spaţiu generos pe care l-aţi pus la dispoziţie. Spaţiul este foarte adecvat, iar cetăţenii trebuie să stea liniştiţi că vor fi mult mai în siguranţă. Îi asigur şi pe domnii primari că în continuare ordinea va fi respectată, cu rezultate mai bune, chiar dacă nu mai au postul de poliţie în comună”, a spus prefectul Gheorghe Davidescu.
„A scăzut starea infracţională”
Secţia 6 de poliţie rurală Domneşti a fost ultima operaţionalizată din zona Curtea de Argeş. Aici este comandant comisa-şef Marcel Duţă, iar comunele arondate sunt: Domneşti, Pietroşani, Corbi, Nucşoara, Muşăteşti, Brăduleţ şi Mălureni. „Prin acest proiect de reorganizare va creşte operativitatea în intervenţii, prezenţa poliţiştilor în zonele de competenţă va fi mai bine percepută şi mai promptă. În schimburile 2 şi 3 vor fi echipe mixte care vor patrula în comune. Toate probleme vor fi comunicate şefului de secţie. Primele rezultate ale acestui proiect-pilot arată că starea infracţională a scăzut”, a declarat inspectorul şef Dumitru Nicolae.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email