Se scumpeşte apa! Primarul Diaconu nu este însă de acord

Directorul SC Aquaterm, Ion Bolovan, spune că anul acesta tariful la apă canal va creşte cu siguranţă, şi că are deja acordul Autorităţii Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice – A.N.R.S.C., pentru asta. „Iau în calcul o creştere de tarif, poate chiar în prima parte a lui 2014, pentru că în perioada ianuarie –martie nu vor primi investiţiile de la Primărie”, a declarat Bolovan.
Ultima scumpire a apei a avut loc în octombrie 2010, creşterea tarifului fiind de 25 %. Creşterea de atunci a fost făcută cu mare scandal, hotărârea Consiliului Local fiind contestată la Prefectură de fostul viceprimar. La sfârşitul lunii octombrie 2010, şedinţa Consiliului Local la care s-a decis scumpirea apei a fost una dintre cele mai lungi şi mai tensionate întâlniri a aleşilor locali. Nici primarul Nicolae Diaconu nu a fost de acord cu scumpirea apei, dar majorarea tarifului a fost pusă în practică totuşi.
Primarul zice că trebuie „eficientizată activitatea”, liberalii decid la BPL
Şi de data aceasta primarul se opune creşterii tarifelor. „Niciodată nu am fost adeptul creşterii tarifelor, dar dacă există o fundamentare serioasă, vedem. Când vom face staţia de epurare vor creşte tarifele, nu până atunci. Noi suntem sub preţul apei din alte localităţi, dar trebuie să găsim soluţii pentru diminuarea cheltuielilor. Dacă vom creşte preţurile putem ajunge în situaţia de a încasa mai puţin, pentru că peste tot au fost creşteri, iar acoperirea costurilor e tot mai greoaie. Trebuie să combinăm o eficientizare prin diminuarea cheltuielilor plus creşterea tarifelor”, a declarat primarul.
Ion Bolovan a mai spus că, potrivit legii, dacă nu va fi adoptată o hotărâre de creştere a tarifelor, Consiliul Local va fi cel care va acoperi diferenţa de tarif. „Nu va acoperi Consiliul Local majorarea tarifelor, din buget, dacă hotărârea nu va fi votată. E o chestiune delicată aici, nu poţi să subvenţionezi Aquatermul, o societate comercială”, a precizat Nicolae Diaconu.
Liberalii vor decide împreună dacă vor vota creşterea tarifului la apă, a declarat preşedintele organizaţiei locale, viceprimarul Cristian Mitrifan. „Biroul Permanent Local va decide dacă votăm creşterea tarifului la apă”, a afirmat Cristian Mitrofan la conferinţa de presă de la Primărie, conferinţă la care au participat şi şefii serviciilor publice din Curtea de Argeş.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email