Se scumpesc apa, gunoiul şi câinii

Astăzi are loc la Primărie o şedinţă furtunoasă, sunt sigură de asta. Pe ordinea de zi, pitite printre proiecte referitoare la acordarea diplomelor de recunoştinţă pentru argeşenii care au împlinit 50 de ani de căsnicie şi rectificarea bugetului local sunt ascunse câteva bombe care vor exploda în plină şedinţă.
Prima dintre ele s-a cam fâsâit, ce-i drept, datorită abilităţii ori experienţei în luptele cu Consiliul Local pe care o are directorul Aquaterm, dl. Ion Bolovan. Acesta a pregătit terenul scumpirii tarifelor la apă canal de câteva luni, iar acum culege roadele investiţiilor făcute de domnia sa cu banii noştri pe la restaurantele din oraş. Totuşi, mă aştept la un scandal teribil, mai ales că, după cum citiţi în paginile ziarului nostru de azi, unii dintre aleşi au declarat că nu vor vota scumpirea la apă. Se vor arunca acuzaţii din toate părţile, dl. Bolovan fiind pregătit, sunt convinsă de asta, să răspundă tuturor, bazându-se şi pe carneţelul de care vorbeşte toată lumea, în care sunt trecute toate serviciile făcute aleşilor la un moment dat, de la angajarea nevestelor la plata caloriferelor pentru unii dintre ei ori reparaţiile făcute moca instalaţiilor sanitare din casele unora dintre membrii Consiliului.
Alt punct care va duce la scandal este proiectul prin care practic creşte şi tariful la gunoi, prin majorarea cantităţii de gunoi produsă de o persoană. Numai că aici totul s-a făcut pe tăcute, directorul Transarg neieşind vreodată în faţă cu vreun argument sau vreo explicaţie. De altfel, nici nu are nevoie, pentru că şefii ei, direct interesaţi în scumpirea preţului la gunoi, îşi pledează singuri cauza ori îşi votează singuri tarifele.
Al treilea proiect de hotărâre demonstrează faptul că lucrurile se învaţă repede într-o firmă privată cu capital de stat, indiferent cine e la conducere, sau, mai bine zis, în ciuda faptului că şef este cineva care, până să ajungă director, nu avea habar, eufemistic vorbind, de cum se lucrează într-o firmă. Chestiunea stă cam aşa – Consiliul Local a dat Societăţii de Salubritate activitatea de ecarisaj, parcă prin încredinţare directă, pe anumite tarife. Acum, la câtva timp după asta, societatea respectivă vine să spună că, de fapt, banii sunt puţini, iar tarifele altele, bazându-se pe un referat făcut de veterinarul de casă al firmei, cel cu care se lucrează dintotdeauna. Adică, abia acum au aflat doctorul cu pricina şi conducerea societăţii de salubritate că maidanezii au nevoie de un carnet de sănătate, de microcip şi de „eventuale tratamente medicale”. Domnilor, nu ne luaţi de proşti, că nu cred că s-au inventat toate astea în ultimele două luni! Apoi, tot societatea Consiliului Local ar fi luat activitatea de ecarisaj, că doar s-a bătut palma pentru asta între cine trebuie şi cine avea drept de semnătură la bani, de ce ne mai faceţi mizeria asta, de ce nu aţi cerut grămada de bani de la bun început?!
Este o şedinţă de Consiliu Local ciudată astăzi, cu multe proiecte importante pentru comunitate, iar partea bizară este că s-au strâns toate azi, în vreme ce luna trecută s-a discutat despre floricele şi alte asemenea. De fapt, nu e ciudat şi nici bizar, e revoltător. Până acum a fost campanie electorală, oficială sau nu, şi nu s-au putut lua astfel de decizii, iar acum pe aleşii locali nu îi mai interesează votul nostru, cel puţin până în toamnă, iar ei cred că vom uita până atunci. S-ar putea să aibă o surpriză.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email