Se schimbă conducte de apă care au aproape 100 de ani

Joi a avut loc un eveniment important  la Curtea de Argeş – o parte din noua conductă magistrală de apă a fost schimbată şi conectată la reţea. Societatea care face lucrările, Kranz Eurocenter, a conectat conducta magistrală montată pe tronsonul strada Victoriei (Unitatea Militară) – Biserica Domnească, la conducta principală de apă, din zona Bisericii Domnești. Reţeaua de apă a fost golită complet, iar municipiul plus comunele Valea Danului, Valea Iaşului și Băiculești, au rămas pentru o zi fără apă.

Lucrarea este una de amploare, fiind schimbate inclusiv conducte care au fost puse în 1930. „Vom monta branşamentele de pe reţeaua veche pe cea nouă, apa va fi de calitate, pentru că nu va mai avea rugină şi depuneri. În zona cimitirului, unde sunt mereu avarii, conducta de apă este din 1930, credem, pentru că nu există nicăieri nimic scris despre ea”, a declarat inginerul Ion Popescu, de la Aquaterm. „S-au montat vane, astfel încât dacă mai apar avarii să nu mai fie nevoie să oprim apa peste tot”, a precizat primarul Constantin Panţurescu.

Proiectul aflat în implementare la Curtea de Argeş, de schimbare a reţelei de apă în zona centrală, presupune schimbarea conductelor pe centru dar şi pe străzule adiacente, unele dintre ele fiind aceleaşi din 1930.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email