Se respectă zilele de ridicare a gunoiului la Curtea de Argeș?!

Consilierii locali ai USR au cerut de la firma care se ocupă de colectarea și transportul gunoiului la Curtea de Argeș un program cu zilele în care se ridică gunoiul de la populație. Din informațiile obținute de Bogdan Marina (consilier USR) reiese că la asociațiile de locatari mașina de gunoi trece zilnic și golește ghenele, iar prin cartiere gunoiul este ridicat cam o dată pe săptămână.

De la 1 iulie 2019 toate primăriile sunt obligate să asigure colectarea deșeurilor, selectiv, pe patru fracții.

„În municipiul Curtea de Argeș, în cartierele de blocuri, există 30 de platforme betonate pentru colectarea deșeurilor menajere de la asociațiile de proprietari; la fiecare punct de colectare a deșeurilor menajere sunt amplasate containere de 1,1 mc pentru colectarea selectivă a deșeurilor, acestea fiind ridicate zilnic de operator, respectiv de S.C. Financiar Urban SRL.

Pentru cetățenii care locuiesc la case, deșeurile reciclabile generate  în gospodărie sunt ridicate de două ori pe lună, respectiv în prima și a treia zi de vineri a fiecărei luni calendaristice. Deșeurile reciclabile ridicate de operator de la asociații (zilnic) și de la gospodării (de două ori pe lună) sunt transportate la Stația de  transfer din Curtea de Argeș, unde sunt compactate pe categorii de  deșeuri reciclabile (hârtie- carton, plastic, sticlă) în vederea valorificării lor”, ne spuneau atunci reprezentanții Compartimentului Mediu din Primărie.

Problma este că în unele cartiere nu există recipiente pentru colectarea separată a gunoiului, iar acolo unde sunt par să fie degeaba. Mașina de gunoi pune la grămadă plastic, hârtie și ce mai găsește prin pubelele galbene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email