Se reiau lucrările pe strada Rozelor

Săptămâna aceasta se vor relua lucrările de consolidare a malurilor pe strada Rozelor, spune Constantin Teodorescu, de la Biroul Investiţii din cadrul Primăriei Curtea de Argeş. „Avem  veşti bune pentru locuitorii străzii Rozelor. Se termină lucrarea la reţeaua de gaze, iar constructorul, RMR, va reîncepe consolidarea malurilor”, spune Teodorescu.

Strada Rozelor a intrat într-un proces de consolidare a malurilor după ce, în ultimii ani, locuitorii acestei străzi aflate în apropierea autogării au solicitat administraţiei locale rezolvarea alunecărilor de teren cauzate de ploi, casele fiind în pericol să se prăbuşească o dată cu strada. La licitaţia pentru  „Lucrări de consolidare teren Str. Rozelor” s-au prezentat trei firme, iar Reparaţii Modernizări şi Retehnologizări Argeş SRL, din Curtea de Argeş, a fost declarată câştigătoare, oferta acesteia fiind de peste 3 milioane de lei.

Lucrările au început şi s-au oprit rapid, din cauza reţelei de gaze. „A fost nevoie de devierea unei conducte de gaze, lucrare care avea un preţ de 25.000 de lei. RMR ne-a adus la cunoştinţă că lucrarea este mult mai costisitoare şi că trebuie făcută de o firmă de specialitate. Astfel, a fost practic o lucrare în lucrarea iniţială cu tot ce a presupus ea – proiecte, avize, etc. Acum sunt toate avizele şi lucrările de consolidare pot fi reluate”, a mai spus Constantin Teodorescu.

Ce s-a schimbat

Între timp, locuitorii străzii Rozelor au ajuns la disperare, pentru că a venit  toamna, iar casele lor sunt chiar într-un pericol mai mare acum decât erau înainte de a începe consolidarea. 12 cetăţeni au semnat chiar o petiţie adresată Consiliului Local în care scriau că „dacă până la sfârşitul anului 2018 lucrarea nu va fi finalizată, riscul alunecării de teren este din ce în ce mai mare”. Din acest motiv argeşenii cereau „reînceperea imediată a lucrărilor de consolidare”, mai ales că au fost tăiaţi şi copacii care mai susţineau cât de cât terenul.

Deşi lucrarea de consolidare a terenului a avut studii de fezabilitate, studii geo, proiect tehnic şi toate alte asemenea documente şi documentaţii, şi ar fi fost de aşteptat că măcar unul dintre acestea să conţină şi condiţiile, costurile şi termenele pentru obţinerea avizelor şi autorizaţiilor necesare devierii unei conducte de gaze, specialiştii din Primărie spun că nu e aşa. „Lucrurile şi legile se schimbă tot timpul. Când au fost făcute proiectul şi documentaţiile se putea face devierea mai uşor”, susţine Teodorescu. El spune că s-au schimbat soluţiile tehnice între timp dar şi costurile materialelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email