Se reia selecţia candidaţilor pentru Consiliul de Administraţie al Aquaterm

Lovitură de teatru în procedura de selecţie a membrilor Consiliului de Administraţie (CA) al SC Aquaterm. După ce a fost făcut clasamentul şi lucrurile păreau să se îndrepte către înfiinţarea mult clamatului Consiliu, procedura este reluată din motive complicate dar legale. Practic, pe trei locuri rămase libere se bat funcţionari sau angajaţi ai unor instituţii publice care ar deveni incompatibili în cazul în care ar intra în CA şi ar fi nevoiţi să aleagă între locul din Consiliul de Administraţie şi funcţia pe care o au acum.

După cum vă informam săptămâna trecută, societatea Fox Management Consultants SRL, cea care se ocupă de recrutarea membrilor Consiliului de Administraţie (CA)  al Aquaterm, a finalizat procedura şi a făcut publice rezultatele selecţiei. S-au înscris pe lista celor care vor să facă parte din CA nouă persoane – Florin Mituş, director la BCR Curtea de Argeş, la vremea când s-a înscris la concurs, angajat la Spitalului de la Valea Iaşului acum, funcţionarii publici Constantin Teodorescu şi Adriana Ciorbaru, Lucian Sterioiu, de la Liceul Tehnologic Auto, Mihai Stoicescu, jurist, omul de afaceri Gheorghe Alecsei, actualul administrator al Aquaterm, Gabriel Nastea, Claudia Mihăilescu, jurist, Viorel Popescu, manager  al Spitalului Municipal. Al nouălea candidat, Gabriel Nastea, nu a mai depus scrisoare de intenţie ca să treacă în etapa următoare a selecţiei administratorilor „din motive personale”, după cum ne-a spus acesta.

Managerul Spitalului s-a retras

Clasamentul  celor rămaşi în cursă pentru un post în CA este următorul – cel mai mare punctaj, 106,10 puncte, a fost obţinut de Claudia Mihăilescu, urmată de Viorel Popescu, Adriana Ciorbaru, Florin Mitucă, Lucian Sterioiu, Mihai Stoicescu, Gheorghe Alecsei, Constantin Teodorescu. În mod normal, primii cinci puteau  fi membrii CA.  Procedura de selecţie este însă complicată şi trebuie respectată legea privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice. „Ultimii trei clasaţi nu au întrunit punctajul necesar pentru guvernanţa corporativă, pentru capitolul din matrice privind guvernanţa corporativă. Au mai rămas cinci persoane. Din aceştia, dl. Viorel Popescu s-a retras. Când ar fi fost numit ar fi devenit în următoarele 30 de zile incompatibil şi ar fi trebuie să aleagă între Spital şi Aquaterm. Următorul pe listă este dna. Ciorbaru. Prin urmare, dna. Claudia Mihăilescu şi dna. Ciorbaru îndeplinesc punctajele necesare. Ceilalţi ar candida tot pentru poziţia de funcţionar public, unul este angajat al Liceului Tehnologic Forestier iar celălalt lucrează acum la Spitalul Valea Iaşului. Astfel că se reia procedura pentru încă trei persoane”, ne-a spus Dorin Savu, şeful Biroului de Resirse Umane din Primărie.

Condiţii noi

Pe site-ul Primăriei a fost postat anunţul referitor la reluarea procesului de selecţie a membrilor Consiliului de Administraţie. Conform acestuia, „condiţiile generale ale procesului de selecție prealabilă sunt:  cel puțin un membru trebuie să aibă studii economice cu experienţă de cel puțin ani în domeniul economic, contabil, de audit sau financiar; cel puţin unul dintre membrii consiliului de administrație trebuie să aibă studii juridice cu experienţă de cel puțin 5 ani în domeniul juridic; cel puţin unul dintre membrii consiliului de administrație trebuie să aibă studii tehnice cu experienţă de cel puțin 5 ani în domeniul tehnic. În mod obligatoriu, în selecția candidaților se va avea în vedere evitarea situații or de conflict de interese sau incompatibilităţi”.

„Până pe 28 noiembrie candidaţii trebuie să depună dosarele pentru selecţie, iar în 15 zile va avea loc interviul. Cred că până pe 12 decembrie va fi finalizat întregul proces”, ne-a mai spus Dorin Savu.

Din cauza faptului că totul a  fost decalat, Aquaterm rămâne din nou fără administrator, pentru că lui Gabriel Nastea, actualul administrator, îi expiră mandatul pe 22 noiembrie.  Pentru ca societatea să-şi poată continua activitatea e nevoie ca Adunarea Generală a Acţionarilor Aquaterm să-i prelungească acestuia mandatul până în decembrie, când se va constitui Consiliul de Administraţie. Asta dacă nu va apărea, din nou, ceva.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email