Se reface trasarea parcărilor pe Bulevard

Parcările trasate pe Bulevardul Basarabilor vor fi refăcute, le-a spus primarul Constantin Panțurescu săptămâna trecută consilierilor locali. „Eu nu pot să-mi parchez mașina în acesta parcări, nu am loc”, a spus Ion Șerban, proprietarul unui SUV.

„Se reface trasarea parcărilor la 5,75 metri, ca să se poată parca mai bine”, a spus primarul Panțurescu.

Pe Bulevard au fost montate și parcometre care urmează să fie puse în funcțiune, tarifele de parcare fiind stabilite de Consiliul Local.

După cum v-am informat, taxa de utilizare a parcărilor se plătește în sistem de autotaxare, fie prin SMS, fie  prin utilizarea de numerar sau card bancar la parcometru, și este pentru 30 de minute 0,30 euro prin SMS și 1,50 lei prin plata cu cardul. Tarifele cresc în funcție de perioada în care mașina este parcată, astfel – o oră costă 0,54 euro prin SMS și 2,70 lei prin card, două ore – 1,07 euro SMS și 5,35 lei card, iar o zi se taxează cu 7 euro prin SMS și 35 de lei pentru plata cu cardul.

Staționarea în spațiul de parcare fără plata taxei de utilizare a parcării constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 400 la 600 lei. Un agent constatator de la Primărie va verifica și va aplica amenzi celor care nu plătesc parcarea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email