Se refac marcajele rutiere. Roşul a devenit roz, iar preţurile sunt mai mici.

De câteva zile pe străzile principale din Curtea de Argeş se refac marcajele rutiere. De obicei, această activitate se executa în luna iunie, dar anul acesta este, după cum se vede, cu total special. Supriza este că, după o lungă perioadă, nu firma din Craiova le face, ci o alta, din Geamăna, Argeş.

Potrivit sistemului electronic de achiziţii publice, SICAP,  Serviciul Public de Gospodărie Comunală (SPGC) a achiziţionat de la compania  M.I.R.A. INTERNATIONAL S.R.L. „marcaje rutier roşu”, adică „vopsea de marcaj rutier pe bază de solvent organic”. Conform SICAP, „vopseaua se aplică pe suprafeţe din beton de ciment sau acoperite cu mixuri asfaltice, pentru a asigura vizibilitatea pe timp uscat sau ploios. Pentru marcajele executate pe carosabil (longitudinale şi transversale) vizibilitatea pe timp de noapte va fi asigurată de microbile de sticlă”. Contractul are o valoare de  64220 lei, plus TVA.

SPGC a achiziţionat de la aceeaşi firmă şi „marcaj rutier longitudinal şi transversal solvent alb”, valoarea acestui  contractul fiind de  93096 lei plus TVA.

Anul trecut au costat aproape 200.000 de lei

În 2019 marcajele au fost făcute de „tradiţionalul” partener al SPGC, o firmă din Craiova, Policolor Exim SRL. „Tradiţia” ţine de mulţi ani, iar preţurile pentru lucrări au tot crescut.

Mai întâi, Serviciul Public a cumpărat de la societatea menţionată vopsea şi diluant marcaj rutier de 1700 de lei, fără TVA. Apoi, SPGC a achiziţionat direct de la Policolor Exim S.R.L. „Lucrări marcaj rutier-alb”, lucrări care constau în „marcaj rutier cu vopsea acrilică monocomponenta pe bază de solvent cu uscare la aer”, potrivit LicitatiaPublica.ro.  Suma pentru care a fost încheiat contractul este de  93096 lei fără TVA, 110.784,24 lei cu TVA.

Mai departe, SPGC a cumpărat direct de la aceeaşi firmă „Lucrări marcaj rutier cu vopsea roşie pe bază de solvent cu uscare la aer” şi a plătit 64220 de lei fără TVA,  76.421,8 lei cu TVA. În total, lucrările de marcaj rutier au costat anul trecut aproape două miliarde de lei vechi, adică 187.270,26 lei cu TVA.

Scriam că Policolor Exim S.R.L. din Craiova  fost mult timp partener al Serviciului Public.  Spre exemplu, în 2016, Serviciul Public de Gospodărie Comunală a dat un contract de „lucrări marcaj rutier”, în valoare de 65.000 de lei, fără TVA, aceleiaşi firme din Craiova, Policolor Exim SRL, cea care făcuse marcajele şi în  2014 şi în 2013. Atunci, marcajele rutiere au costat municipalitatea 58.800 de lei, fără TVA, în fiecare an.

Anul acesta firma s-a schimbat. „Au venit cu preţuri mai mici şi au luat lucrarea”, ne-a spus Ioan Ghiţă, directorul SPGC. În 2019 şi în anii anteriori marcajele erau roşu aprins. Acum, roşul s-a diluat şi a ajuns un roz. Ţipător, ce-i drept.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email