Se pune la cale Regulamentul de ecarisaj

Iniţial, autorităţile locale au anunţat că astăzi va avea loc o şedinţă extraordinară de Consiliu Local, fiind nevoie urgent de o hotărâre prin care să se aloce nişte bani pentru cofinanţarea unui proiect cu fonduri europene. Ieri, la Primărie, lucrurile nu erau prea clare. Secretarul municipiului, Radu Chirca, nu ştia dacă este sau nu şedinţă, iar consilierii locali aflaseră doar despre o întrunire a comisiilor de specialitate ale Consiliului Local.
Conform secretarului Chirca, aleşii locali ar urma să discute la şedinţa extraordinară despre alocarea de fonduri menţionată mai sus, dar şi despre un subiect extrem de sensibil, Regulamentul  privind funcţionarea ecarisajului în municipiul Curtea de Argeş.
„Prin activitate de ecarisaj se vor realiza următoarele activităţi – strângerea câinilor fără stăpân prin îngrijirea, deparazitarea, vaccinarea, sterilizarea şi înregistrarea lor într-un registru de evidenţă şi reîntoarcerea lor în zona în care au fost prinşi cu excepţia celor care au fost revendicaţi sau adoptaţi de persoane fizice sau juridice care îşi vor asuma în scris răspunderea pentru îngrijirea lor şi transportarea cadavrelor la o unitate specializată, eliberarea animalelor contra unei taxe sau cu scutire de taxa pentru organizaţiile de protecţie a animalelor, eutanasierea câinilor bolnavi incurabil de către personal specializat, asigurarea adăposturilor temporare pentru câini, cu avizul autorităţii sanitar veterinare”, se arată în referatul realizat de Biroul de Mediu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email