Se pune la cale mazilirea directorului Aquaterm, Ion Bolovan – Apa şi canalul, preluate de Regia Autonomă de Apă Constanţa

Marţi după amiază, după ce ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local a fost epuizată, aleşii au rămas pe loc pentru o discuţie, iar ceilalţi participanţi la întrunire au fost invitaţi să plece. Ieri vă promiteam că vă vom spune noi ce s-a întâmplat la şedinţă şi de ce presa a fost dată politicos afară, iar astăzi ne ţinem de promisiune.
Nemulţumirile legate de ceea ce se întâmplă la Curtea de Argeş cu  activitatea de apă canal se pare că au ajuns să-i dea coşmaruri şi primarului Nicolae Diaconu. Acesta a spus de mai multe ori prin conferinţele de presă, la vremea când încă le mai ţinea, că trebuie făcut ceva cu îmbunătăţirea activităţii, numai că până să se îmbunătăţească ceva în activitate au crescut preţurile şi tarifele. În primăvară vă informam cu privire la nişte discuţii ultrasecrete purtate între administraţia publică locală şi oameni de afaceri interesaţi de activitatea de apă canal la Curtea de Argeş. Acele discuţii s-au oprit, au fost începute altele, iar acestea din urmă au ajuns la un nivel superior, nivel la care a fost implicat şi Consiliul Local, cel care reprezintă Adunarea Generală a Acţionarilor SC Aquaterm SA, firma furnizoare de utilităţi la Curtea de Argeş.
SC Aquaterm are în grijă şi în administrare reţelele de apă canal de la Curtea de Argeş, iar de marţi se ocupă şi de canalizarea pluvială, pe care Consiliul Local a luat-o de la Serviciul Public de Gospodărie Comunală.
O excursie pentru apă
Luni şi marţi, consilierii locali vor face o excursie la Constanţa, la sediul Regiei Autonome Judeţene de Apă, RAJA, pentru a vedea cum stau lucrurile acolo. Această Regie s-a declarat interesată se preia activitatea de apă canal la Curtea de Argeş şi să investească aici 13 milioane de euro, ne-au spus surse din cadrul Consiliului Local prezente la şedinţa secretă de după şedinţa de marţi. Aleşii au discutat despre felul în care poate fi preluată activitatea şi ce s-ar putea întâmpla cu societatea locală. „Au fost nişte discuţii de principiu, intime, între nişte oameni. Nu e nimic oficial şi concret”, ne-a spus primarul Nicolae Diaconu despre ce s-a întâmplat la întrunirea de după şedinţă, confirmând că a fost vorba despre viitorul activităţii de apă canal la Curtea de Argeş.
Cine este RAJA Constanţa
Regia constănţeană are un site impresionant şi un CV asemenea. SC RAJA SA Constanţa este cel mai mare operator regional din România în domeniul alimentării populaţiei cu apă potabilă și al epurării apelor uzate şi deserveşte peste un milion de locuitori, în timpul sezonului estival numărul beneficiarilor depășind 2,5 milioane. Este membru fondator al Asociaţiei Române a Apei şi, în acelaşi timp, este o companie furnizoare de servicii de alimentare cu apă şi canalizare din România membră IWA (Asociaţia Internaţională a Apei).
Societatea deserveşte 12 orașe și 97 comune/sate din județul Constanța, 14 localități (4 orașe și 10 comune/sate, în județul Ialomița, 5 localități ( 5 comune/sate) în județul Călărași, 8 localități (1 oraș și 7 comune/sate) în județul Ilfov, 15 localități (15 comune/sate) în județul Dâmbovița, 4 localități (1 oraș și 3 sate) în județul Brașov şi 12 localități (12 comune/sate) în județul Prahova.
Ce zice Ion Bolovan
„Am fost luat prin surprindere. Nu am ştiut nimic”, ne-a spus ieri directorul Ion Bolovan. „Să se ţină în secret o şedinţă faţă de presă, cetăţeni, managerul societăţii…înseamnă că se ascunde ceva. În urma a ceea ce am auzit şi în condiţiile în care se va discuta şi în prezenţa mea, voi face un material pe care îl voi prezenta consilierilor locali şi presei, ca să se vadă şi peste timp cine a avut dreptate”, a mai spus acesta.
În anii trecuţi municipalitatea a avut şansa de a trece activitatea de apă canal de societatea SC Apă Canal Piteşti, dar până la urmă nu s-a făcut asta. „Dacă nu ne-am dat de Piteşti, ne dăm de Constanţa sau Bucureşti?!”, se întreba, retoric, Bolovan, adăugând – „Eu azi sunt, mâine nu sunt. Câţiva consilieri confundă Aquatermul cu Bolovan, dar peste ani o să vadă, dacă se face asta, cum a fost şi cum va fi”, a filosofat directorul societăţii furnizoare de utilităţi.
„Peste ani, o să ajungem şi cu apa aşa cum suntem şi cu gazele şi curentul, pentru orice să meargă cetăţenii la Piteşti, numai că o să trebuiască să meargă la Constanţa pentru apă. Aquatermul e printre singurele sau puţinele societăţi din ţară care merge bine şi nu are probleme cu încasările. Patru ani nu ni s-a dat nicio creştere la tarif ca să se ducă de râpă, probabil acesta a fost interesul, şi cu toate astea am ţinut-o având investiţii şi ţinând în frâu oamenii cu salariile”, a mai spus directorul Ion Bolovan. 
Ieri, oraşul din nou fără apă
Ieri toată ziua apa a lipsit de la robinetele argeşenilor din cartierul Confecţii şi Negru Vodă. Directorul Bolovan a zis că a „anunţat în ziare” despre faptul că apa se va opri, dar nu se ştie în care ziare, căci presa locală nu a publicat niciun anunţ pe această temă. Oricum, chiar dacă asta nu mai încălzeşte pe nimeni astăzi, trebuie să ştiţi că apa a fost oprită pentru „branşarea la noua reţea”. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email