Se propune un program de circulație pentru mașinile de școală

De mai multe ori consilierii locali au spus că cetățenii li s-au plâns de faptul că mașinile de școală încurcă circulația prin oraș, pentru că sunt multe și peste tot. Ultimul care a sesizat asta a fost liberalul Doru Georgescu. „Mașinile de școală sunt în trafic mereu și îl aglomerează. Trebuie făcut un regulament pentru ele”, a spus Georgescu la ședința de săptămâna trecută.

Ce-i drept, sunt multe mașini de școală prin Curtea de Argeș, dar asta înseamnă că există cerere. La fel de corect este și faptul să sunt puțini șoferi la Curtea de Argeș care nu au stat, cel puțin o dată, minute sau zeci de minute în spatele uneia, dar e clar că nu poate fi interzisă circulația lor. Cel mult, autoritățile locale pot face un regulament prin care să se stabilească orele și eventual străzile pe care pot să le folosească. Cum intervalul în care mașinile de școală circulă este cel în care candidatul la examenul pentru obținerea permisului de conducere poate să participe la ore, iar străzile din municipiu pe care candidații pot să învețe să conducă sunt cele centrale, e greu de crezut că un regulament ar putea să rezolve problema.

One thought on “Se propune un program de circulație pentru mașinile de școală

  1. Limitatoarele de viteza nu afecteaza fluenta traficului?
    In zona scolilor/gradinitelor au sens, dar tot semafoarele cu buton sunt o optiune mai buna pentru siguranta pietonilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email