Se lucrează intens la garajul pentru autobuzele electrice

În cartierul Progresu echipe de muncitori lucrează la noul depou pentru autobuzele electrice care urmează să fie livrate în această toamnă. Acoperișul a fost montat deja, iar săptămâna aceasta se finalizează construcția făcută din panouri. Investiția este parte din proiectul „Dezvoltarea transportului public în Municipiul Curtea de Argeș”. Prin acest proiect au fost achiziționate 14 autobuze electrice care vor staționa la depou, acolo unde vor avea și stații de încărcare.

Autobuzele care vor fi livrate vor fi dotate cu  echipamente și  sisteme  informatice pentru  asigurarea functionalităţilor de comunicare cu componentele  sistemului  de  management  al  transportului  și  e-ticketing,

Capacitatea unul mijloc de transport este de minim 21 pasageri (total), din care minim 9 locuri pe scaune (fără șofer). Garanţia bateriilor trebuie să fie de  minim 4 ani, iar autonomia autovehiculului de minim 200 km.

Autobuzele vor avea rampă pentru persoanele cu mobilitate redusă (manuală sau automată), acoperită cu material antiderapant, minim un spațiu destinat căruciorului rulant (destinat persoanelor cu dizabilităţi), cu elemente de fixare/ancorare (prindere), funcție de control sistem infotainment din autobuz pentru informarea călătorilor (cu funcție de difuzare a anunțurilor de traseu de tip „urmează stația”) şi vor avea  funcție de programare a traseului de urmat (traseu, grafic orar, sens).

Proiectul cu finanțare europeană ”Dezvoltarea transportului public în municipiul Curtea de Argeș”, are o valoare totală de  47,028,577.51 lei, aproximativ 10 milioane de euro. Pentru garajul autobază valoare totală (cu TVA)  este de 11.515.676,16 lei. Construcția va avea un regim de înălțime P+1E parțial, o suprafață construită de 1.275,00 mp., suprafața desfășurată: 1.405,55 mp., iar înălțimea maximă 9,20 m. Locurile de parcare interior/exterior vor fi în număr de 14.

Strada Lt. Pavelescu va fi reabilitată

Garajul va fi construit din panouri sandwich cu miez de vată mineral bazaltică montate pe structură de rezistență din beton armat. Partea vitrată va consta în montarea de tâmplărie din profil PVC pentacameral cu geam termoizolant dublu.

În realizarea Componentei 1 – Garaj autobază, vor fi efectuate lucrări de execuție a construcției principale care va fi compusă din zona de birouri și zona de exploatare (hală). De asemenea, va fi realizată împrejmuirea, alei și platforme betonate, precum și fosă septică și bazin de retenție ape pluviale.

De asemenea, va fi reabilitată strada Lt. Pavelescu. Vor fi realizate lucrări la terasamente, sistematizare pe vertical, asfaltare a celor două tronsoane ale străzii cu o lungime totală de 464 ml.

Pentru această componentă valoarea totală a lucrărilor (cu TVA) este de 1.710.797,25 lei.

 

 

 

One thought on “Se lucrează intens la garajul pentru autobuzele electrice

  1. Este minunat să vedem progrese în direcția unui transport public mai ecologic și eficient. Sper ca autobuzele electrice să contribuie semnificativ la îmbunătățirea calității aerului și să ofere cetățenilor o alternativă modernă de deplasare. Felicitări Municipiului Curtea de Argeș pentru această inițiativă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email