Se lucrează la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea

Anul acesta, Hotelul de Gheaţă de la Bâlea va avea 14 camere ce vor purta numele unor pietre preţioase. Inedita construcţie se va întinde pe o suprafaţă de 650 de metri pătraţi şi va fi inaugurată în Ajunul Crăciunului. Potrivit reprezentanţi­lor proiectului, hotelul a fost deja rezervat atât pentru Crăciun cât şi pentru Revelion, tariful pentru o noapte de cazare fiind stabilit la 150 de lei. Cei care vor dori doar să viziteze construcţia de gheaţă trebuie să scoată din buzunar 8 lei. Anul acesta, tema proiectului este „Ice Hotel – Lights and Stones” şi fiecare cameră va purta numele unei pietre preţioase sau semipreţioase.
Hotelul va fi ridicat lângă staţia de telecabină
Ca şi în anii anteriori, Ice Hotel 2010 va dispune de un bar, un restaurant şi o expoziţie de statui, toate realizate din bucăţi de gheaţă. „Echipele de muncitori au montat primele cofraje, au trasat «amprenta» viitorului hotel şi au început clădirea primilor pereţi interiori ai obiectivului. Deşi lucrările au început cu zece zile întârziere din cauza lipsei unui strat foarte consistent de zăpadă, dar şi a grosimii relativ mici a gheţii din lacul Bâlea (sursa de aprovizionare pentru mare parte a «materialelor de construcţii»), se va lucra la capacitate maximă, astfel încât hotelul va fi gata la data stabilită”, se arată într-un comunicat emis de reprezentanţii firmei care se ocupă de realizarea hotelului de gheaţă.
Hotelul realizat din bucăţi de gheaţă sculptate va fi construit în acelaşi loc ca şi în anii anteriori, adică în imediata apropiere a staţiei de telecabină de la Bâlea Lac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email