Se întâmplă la Curtea de Argeş!O societate a încasat milioane de euro din contractele cu statul

După ce săptămâna trecută v-am prezentat o firmă din Curtea de Argeş care are 11,242 contracte cu statul, astăzi vă spunem despre o societate care nu a avut, până acum, decât 20 de contracte cu instituţii ale statului, mai ales primării, dar din care a încasat 6.237.178 de lei, adică aproape un milion şi jumătate de euro. Acestea sunt doar unele dintre sumele obţinute din astfel de contracte.

SC Self-Gepi SRL este o societatea din Curtea de Argeş cu mare lipici la contractele cu statul, dacă e să ne luăm după datele de pe Ministerul Finanţelor. Conform portalului termene.ro, Self-Gepi a avut 20 de contracte cu statul, din care a câştigat peste 62 de miliarde de lei vechi. Numai de la comuna Arefu,din două contracte, a încasat peste un milion de lei noi, dar parteneri de afaceri au fost şi Consiliul Judeţean, comuna Nucşoara, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş, comuna Sălătrucu, etc. Vârful activităţii a fost în 2010, când din şapte contracte a încasat aproape trei milioane de lei.

Despre cine e vorba

Şi municipiul Curtea de Argeş a făcut afaceri cu Self-Gepi, societatea fiind cea care a renovat sediul Primăriei şi a refăcut parcul Fântâna lui Manole. Toate pe bani mulţi, şi la calitatea care se vede cu ochiul liber. Spre exemplu, proiectul de modernizare a parcului Fântâna lui Manole din Curtea de Argeş a presupus „realizare lucrari la sistemul de iluminat, la sistemul de irigaţii, amenajarea locului de joacă, amenajarea aleilor şi a bordurilor şi lucrari de plantare”, iar pentru toate acestea firma a încasat aproape jumătate de milion de lei.

Asociatul unic al acestei societăţi este Ionuţ Piuaru. Conform termene.ro, acesta mai este asociat şi într-o altă societate, Casa Ta Constructcenter SRL, unde a fost partener cu soţia fostului viceprimar Costinel Vasilescu, Camelia Vasilescu. Aceasta era acţionar şi administrator al firmei, dar în 2011 şi-a cesionat cele 10 părţi sociale pe care le deţinea lui Petre Iulian Preda şi a ieşit de tot din firmă.

Ionuţ Piuaru a renovat Primăria Curtea de Argeş cu societatea sa Self-Gepi în perioada în care era asociat cu soţia fostului  viceprimar, lucrările fiind finalizate în 2010. Din acest contract firma a încasat aproximativ cinci miliarde de lei vechi  pentru „Lucrări de reparaţii generale şi de renovare”, conform Sistemului Electronic de Achiziţii Publice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email